Nye detaljer afsløret: Beruset Morten Østergaard blev mandsopdækket

14/10/20 09:45

Christian Granhøj Skouboe

Nu fortæller Ida Auken nye detaljer om Morten Østergaard. Foto: Steen Brogaard
Nu smider Ida Auken en bombe i debatten om sexisme i Radikale.

Den seneste uge har bølgerne gået højt i Radikale. Siden daværende politisk leder Morten Østergaard på et følelseladet pressemøde fortalte, at det var ham, der havde lagt sin hånd på partikollegaen Lotte Rods lår, er flere lidet flatterende sager kommet op til overfladen. 

Et par dage senere fortalte Østergaard nemlig selv, at der internt i partiet var yderligere tre sager om sexisme, hvor han spillede en rolle. Dette bragte yderligere stormvejr ind over partiets nye leder Sofie Carsten Nielsen. Siden har det store spørgsmål været, hvad præcis hun vidst og hvornår i forløbet hun fik kendskab til det. 

Nu kaster endnu en partikollega brænde på bålet. Det drejer sig om Ida Auken, der i et opslag på Facebook går hårdt til både den daværende og nuværende gruppeledelse. 

Detonerer bombe

Ida Auken, der for tiden er sygemeldt fra arbejdet på Christiansborg, smider en regulær bombe i debatten, i det hun fortæller, at Sofie Carsten Nielsen i Aukens optik ikke fortæller hele sandheden. 

"Men allerede fredag under pressemødet vidste jeg, at Sofie Carsten Nielsen ikke fortalte hele sandheden. For jeg har fortalt hende om en anden særdeles alvorlig sag for tre år og fire måneder siden i juni 2017," skriver Ida Auken på Facebook, inden hun uddyber, at hun i weekenden sendte en fortrolig mail til folketingsgruppen: 

"I mailen fortalte jeg, hvordan jeg i juni 2017 fortalte både den nuværende politiske leder, landsformanden og partisekretæren, hvordan Morten Østergaard på Folkemødet 2017 havde stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig."

"Dengang bad jeg udtrykkeligt Sofie Carsten Nielsen om at gribe ind over for Morten Østergaard. Svaret til mig fra ledelsen dengang var, at man var begyndt at mandsopdække Morten og lægge ham i seng, når han blev for beruset. Jeg sagde, at det mente jeg ikke var godt nok."

"Jeg er rasende"

Sofie Carsten Nielsen har efterfølgende lavet et opslag på sin egen Facebook-side. Her afviser den politiske leder helt og aldeles Ida Aukens opslag. Hun skriver: 

"Jeg er rasende over de påstande Ida Auken i dag har rejst på sin Facebook. Jeg afviste det pure i lørdags, da Ida sendte beskyldningerne mod mig og vores landsformand i en mail til Folketingsgruppen. Og jeg afviser det igen nu."

"Jeg har ikke kendt til den sag, Ida påstår, at jeg skulle have kendt. At Ida vælger at slynge falske påstande om mig og vores landsformand ud på nuværende tidspunkt, kan jeg ikke se som andet end et forsøg på at destabilisere partiet."