Nye detaljer i afpresningssagen om Michael Schumacher får Tyskland til at måbe

Af: Lucas Andreas

|

11/07/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Michael Schumacher kom ud for et alvorligt skiuheld under et ophold i Frankrig.

Lige nu læser andre også

Det sendte rystelser gennem sportsverdenen, da det for over 10 år siden kom frem, at den populære tyske Formel-1 kører Michael Schumacher havde været involveret i et alvorligt skiuheld, der havde sendt ham i en koma.

Hans helbredstilstand har været et velbevaret hemmelighed, og familien har valgt at holde oplysninger om hans tilstand private.

Den seneste tid har sagen om Michael Schumacher dog fået et nyt tragisk kapitel.

Her er det nemlig kommet frem, at Schumacher-familien har været udsat for hård afpresning af en tidligere sikkerhedsvagt, som angiveligt har forsøgt at presse familien Schumacher for 15 millioner euro.

Men det stopper ikke her.

Den tyske avis Bild rapporterer onsdag om rystende nye detaljer, der har sat hele Tyskland i chok.

Bild beskriver, hvordan sikkerhedsvagten misbrugte familiens tillid "helt uden skrupler". Han har efter sigende arbejdet for familien i fem år, indtil han stoppede i 2021.

Havde 1.500 filer med følsomt materiale

Ved sin afgang tog han to harddiske fyldt med følsomme data med sig, hvilket nu danner grundlaget for afpresningen. Det er en rå brutalitet, som har efterladt mange måbende.

Ifølge avisen skulle den involverede sikkerhedsvagt menes at have stjålet 1.500 filer med følsomt materiale, herunder billeder, videoer og detaljerede medicinlister.

Efter sigende skulle den 52-årige sikkerhedsvagt have samarbejdet med en dørmand og hans søn, der skulle have stået for afpresningen.

Det er dog ikke første gang, sikkerhedsvagten er involveret i kriminelle aktiviteter. Bild skriver nemlig, at han tidligere er dømt for hundrede sager om bedrageri.

I de elleve år siden ulykken er der ikke dukket et eneste nyt billede op af Schumacher, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt i en tid, hvor smartphones gør det let at tage billeder overalt.

Michael Schumacher blev verdensmester i Formel 1 syv gange mellem 1994 og 2004,

Anbefalet til dig