Nye EU-regler på vej: 1. januar kan flere millioner dieselbiler blive forbudte at køre i

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Hvis du har en dieselbil, er det ikke sikkert, at du må køre i den efter 1. januar.

Lige nu læser andre også

Det er ikke gået nogens næse forbi, at elbiler er på vej frem og Danmark.

Som om det ikke går godt nok med at få implementeret de elektriske køretøjer, så ser det ud til, at EU vil gøre det endnu mere attraktivt at købe elbil.

Og det vil de gøre ved at stramme emissionsreglerne, hvilket ifølge Tysklands transportminister, Volker Wissing, kan føre til forbud mod omtrent 8 millioner dieselbiler.

Sådan skriver Boosted.

EU vil nu bruge en ældre målemetode, NEDC, med større strenghed.

Ifølge Volker Wissing betyder det, at bilernes forurening også skal måles under vanskelige forhold, herunder når en bil kører op ad bakke med fuld last.

"Det kan ikke implementeres, når den nuværende teknologi tages i betragtning. Det (kravet, red.) repræsenterer et urealistisk krav til de køretøjer, der allerede er på vejene i dag," siger Wissing og understreger, at sådanne krav er umulige at opfylde med flere af de biler, vi har nu.

Volker Wissing frygter, at både Euro 5- og Euro 6-dieselbiler kan blive forbudte at køre i på EU's veje:

"Millioner af køretøjer risikerer at blive taget ud af drift," siger han.

I Tyskland alene er der ifølge Auto Bild omkring 4,3 millioner Euro 5-dieselbiler, mens der er 3,9 millioner Euro 6-biler, som også kan blive ramt af de nye regler.

Volker Wissing er bekymret for, at mange dieselbiler over hele Europa, som stadig fungerer godt, ikke længere må køre fra januar 2025.

Hvis de nye krav gennemføres, vil elbiler stå stærkere, og dermed vil de danskere, der har en dieselbil, der bliver forbudt, skulle overveje, om de skal vinke farvel til en bil, der kører på fossile brændstoffer.

Anbefalet til dig