Nye forbud i børnehaver: Forældre er rasende

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
“Nu giver man så helt op” mener utilfreds mor.

Mest læste i dag

Fødselsdag i børnehaven er altid et højdepunkt for børn og pædagoger. Før i tiden bød dagen på for eksempel kage eller slikposer.

Nu til dags er et sundere alternativ trådt i kraft, og det er nu mere normalt at se frugtskåle og juice kartoner, end kagemænd og flødeboller.

Men nu har en række børnehaver i sydvestjylland valgt helt at boycotte alt der hedder uddeling af snacks til fødselsdage. Det skriver B.T.

Forbuddet vil indtil videre fundet sted i alle børnehaver i Ribe, Gredstedbro og Østre Vedsted fra april måned. Nu må de små fødselarer ikke længere have godter med til deres legekammerater eller de voksne.

Beslutningen er truffet af Ribe-egnens områdebestyrelse, men det er langt fra alle forældre der støtter op om forslaget. 

Én af de utilfreds forældre er May-Britt Andrea Andersen, der selv har to børn i de omtalte børnehaver.

“Vi synes faktisk, det er en stor værdi, at man som barn kan få lov at dele noget ud. Det var jo i forvejen sådan, at man måtte dele frugt ud, men nu giver man så helt op” udtaler hun.

En af årsagerne bag beslutningen om forbuddet, er at man vil ligestille alle børn, og fjerne præstationspresset for at gøre alle glade for, hvad der bliver taget med af godter.

“Det er selvfølgelig rigtigt, at der vil være forskelle i, hvad folk kan tage med, men børn skal da også lære, at vi alle er forskellige. Det er en vigtig lærdom, synes jeg. Så jeg synes, det er en helt forkert kamp at tage, og det er der heldigvis også mange andre, der synes” mener Andrea Andersen.

Der er allerede et to-cifret antal forældre der har underskrevet et brev, hvor de udtrykker deres utilfredshed. Planen er at brevet vil blive sendt til områdebestyrelsen onsdag aften. 

Ifølge May-Britt Andrea Andersen fortsætter der med at komme flere underskrifter ind.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig