Nye problemer: Nu trækker Herlufsholm overskrifter igen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den skandaleramte kostskole er nu tilbage i medierne.

Lige nu læser andre også

Herlufsholm Skole og Gods oplever igen turbulent farvand.

Både rektor Gitte Nørgaard og forstander Jon Stokholm har valgt at forlade skolen med øjeblikkelig virkning.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Denne pludselige beslutning kommer efter kun et halvt års tjeneste på skolen, hvor de tiltrådte i sommeren 2022 som en reaktion på afskedigelsen af den tidligere rektor Mikkel Kjellberg.

Som et led i en gensidig aftale har både Gitte Nørgaard og Jon Stokholm trukket sig fra deres positioner. Dette sker i kølvandet på de omfattende forandringer, der fandt sted på skolen, efter at den tidligere rektor blev afsat på grund af afsløringer i en TV2-dokumentar.

Afskeden med de to nytilkomne ledere markerer en ny drejning i den fortsatte uro på Herlufsholm Skole og Gods.

Samtidig forlader bestyrelsesmedlemmerne Olav Storm Johannesen og Anya Eskildsen bestyrelsen.

For at stabilisere situationen har bestyrelsen konstitueret næstformand Hermann Haraldsson som fungerende formand. Derudover vil vicerektor Martin Arvedlund varetage rollen som fungerende rektor.

- Gennem det seneste halvandet år har skolen taget en lang række initiativer til at forbedre elevernes trivsel, og de første målinger viser en positiv udvikling i elevernes trivsel. Det glæder jeg mig meget over. Når det er sagt, har det været en meget hård og slidsom periode. Forandringerne har krævet meget af rektor og bestyrelsen, fortæller konstitueret formand Hermann Haraldsson til mediet.

Anbefalet til dig