Aldrig før har så mange pensionister været i arbejde som nu, og antallet er steget med 16 pct. det seneste år.
Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).
Således var der 81.859 danskere, som både var i beskæftigelse og samtidig fik folkepension, i september i år.
Det er en stigning på 16 pct. – 11.127 - ift. september sidste år og det højeste niveau nogensinde (statistikken går tilbage til januar 2010).
Sådan skriver Sampension i en pressemeddelelse.
”Flere og flere danskere vælger at arbejde i pensionstilværelsen, og det seneste år er antallet af arbejdende pensionister nærmest skudt i vejret. Det er en bemærkelsesværdig udvikling, som ikke mindst skal ses i lyset af, at den modregning, der skyldes pensionisters egen lønindkomst, blev afskaffet sidste år,” siger Helle Dalsgaard, chefrådgiver i Sampension.
”Det betyder, at det nu ikke længere koster på folkepensionen, hvis man arbejder som pensionist. Dermed kan det bedre betale sig økonomisk at takke ja til beskæftigelse i pensionstilværelsen, og det har bidraget til, at gruppen af danskere, der arbejder ved siden af folkepensionen, er vokset markant det seneste år,” siger Helle Dalsgaard.
”Der er i de kommende år udsigt til, at der kommer flere skud på stammen af initiativer, der skal gøre det mere økonomisk fordelagtigt for danskerne at blive længere på arbejdsmarkedet,” siger Helle Dalsgaard og tilføjer:
"Samtidig ved vi, at mange danskere, der er oppe i årene, gerne vil fortsætte i beskæftigelse, hvis det er muligt, og helbredet tillader det. Derfor må vi alt andet lige forvente, at vi også fremadrettet vil se, at flere vælger at udskyde tilbagetrækningen, og at antallet af ældre i arbejde dermed fortsat vil vokse."
Tidligere i år blev der vedtaget nye regler i Folketinget, som indebærer, at der fra 2026-2030 indføres et ekstra beskæftigelsesfradrag til beskæftigede seniorer, der har to år eller mindre til pensionsalderen.
Herudover er det politisk aftalt, at den skattefrie gevinst, som gives til personer, der arbejder i det første og andet år efter folkepensionsalderen, skal forhøjes i 2026 og igen i 2029.
Det er dog endnu ikke vedtaget ved lov.