Nye regler træder i kraft den 1. september 2024 - det her må du ikke længere have med i din håndbagage

Af: Kasper Rud

|

31/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Sådan her bliver reglerne for rejsende med håndbagage fra den 1. september 2024

Lige nu læser andre også

Nye regler for håndbagage: 100 ml væskegrænse genindføres fra 1. september

Rejsende i europæiske lufthavne skal fra 1. september 2024 igen forholde sig til strammere regler for håndbagage.

Efter kun et års lempelser, hvor flere lufthavne havde fjernet grænsen på 100 ml for væsker, bliver denne restriktion nu genindført på grund af sikkerhedsbekymringer.

Den oprindelige lempelse blev muliggjort af de avancerede C3-scannere, som kunne skelne mellem harmløse væsker og potentielle sprængstoffer. Scannere blev implementeret i flere europæiske lufthavne, herunder Milano Malpensa, Linate og Rom Fiumicino. Men på trods af denne teknologi har sikkerhedsproblemer ført til, at Europa-Kommissionen nu kræver en tilbagevenden til de gamle regler.

Det oplyser det italienske medie money.it.

"C3-scannerne skal gennemgås fuldstændigt for at forbedre deres ydeevne," udtaler kommissionen, som har observeret defekter i detekteringen af væsker, især i London City og Birmingham lufthavne.

Det betyder, at rejsende igen skal adskille væsker fra deres øvrige bagage, med en maksimal mængde på 100 ml pr. beholder. Væskerne skal placeres i en gennemsigtig plastikpose og præsenteres separat ved sikkerhedskontrollen. Desuden skal elektroniske enheder som laptops og tablets også fjernes fra bagagen under kontrol.

For lufthavnene, der har investeret betydelige ressourcer i de nye scannere, er det et tilbageslag. De skal nu reaktivere de ældre sikkerhedssystemer og ansætte ekstra personale til at håndtere de strammere kontrolprocedurer. Denne udvikling skaber frustration, da lufthavnene nu står over for yderligere omkostninger til opgraderinger og vedligeholdelse af C3-scannerne, når de nødvendige opdateringer er gennemført.

Mens disse stramninger er midlertidige, indtil de teknologiske opgraderinger er på plads, understreger situationen, hvor skrøbelig balancen mellem sikkerhed og effektivitet er i moderne luftfart.

For rejsende betyder det, at de fra næste uge skal genopfriske deres viden om de gamle regler og forberede sig på længere ventetider ved sikkerhedskontrollen.

Anbefalet til dig