Nye regler vil hjælpe børn med at tackle fedme: Nu sagsøger fødevaregigant regeringen

27/4/22 09:19

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Når man tænker på cornflakes, er det nok de færreste, der studser over produktets høje indhold af fedt, salt og sukker. Alligevel har regeringen lavet nye regler, der vil forbedre sundheden, men får stor betydning for virksomheder som Kellogg's.

Morgenmad er lige så vigtig som dagens andre måltider. Alligevel er det et måltid, vi ofte haster igennem, så vi kan komme ud af døren. 

Det ender derfor med en hurtig, men god portion cornflakes. 

De fleste kan nok også være enige i, at Kellogg's Cornflakes går bedst med mælk eller yoghurt, men hvad sker der med smagen, hvis det høje indhold af fedt, salt og sukker i cornflakes reduceres?

Ifølge Express udtaler regeringen, at de vil indføre nye regler, der vil hælpe med at tackle fedme hos børn, og begrænse kampagner på mad og drikke med højt indhold af fedt, salt eller sukker.

Ifølge BBC vil de produkter, der er omfattet af begrænsningerne, heller ikke få lov til at vist på bestemte steder i supermarkederne. 

Det kan af den grund have stor betydning for fødevaregiganten, Kellogg's, der netop har taget regeringen for retten.

Efter BBC sigende er Kellogg's meget uforstående for de nye regler, og påpeger, at der ikke er blevet taget hensyn til næringsværdien af mælken, som 92% af tilfældene bliver tilsat. 

Caroline Cerny, fra Obesity Health Alliance, kommenterer på Kellogg's udtalelse: 

"Dette er et åbenlyst forsøg fra en multinational fødevarevirksomhed på at vride sig ud af vitale nye regler, der vil begrænse deres evne til at profitere på at markedsføre deres usunde produkter.", og tilføjer:

"Det er chokerende, at en virksomhed som Kellogg's ville sagsøge regeringen for dens planer om at hjælpe folk med at blive sundere i stedet for at investere i at fjerne sukker fra deres korn."

De nye regler vil allerede træde i kraft i England i oktober.

Og en høring om spørgsmålet begynder senere i London.