Nye rejsevejledninger: Flere lande skifter farve grundet øget smitte

Foto: Shutterstock
Udenrigsministeriet har udsendt nye rejsevejledninger, der kan få betydning for flere danskere

Mest læste i dag

Fra lørdag den 28. august vil det være et krav, at man lader sig teste, når man vender hjem til Danmark fra enten Sverige eller Tyskland. Hvis man er enten tidligere smittet eller færdigvaccineret, slipper man dog for at tage en test ved hjemkomsten.

Dette fremgår af Udenrigsministeriets nye rejsevejledninger, som er blevet udsendt fredag. I sidste uge blev en opdatering ikke udsendt, da den var sat i bero som følge af evakueringen fra Afghanistan, skriver Ekstra Bladet.

I og med, at det nu er et krav, at man skal testes, når man vender hjem fra Sverige og Tyskland, er farven også skiftet fra grøn til gul. Det er dog ikke kun gældende for de to lande, men også for Bulgarien, Liechtenstein, Slovenien og Østrig.

Det får dog ingen betydning for grænseregionerne, som fortsat vil være grønne. Dette gør sig gældende for regionerne Sydsverige og Västsverige samt Slesvig-Holsten i Tyskland, lyder det fra Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor er det muligt at opholde sig i grænselandet, uden at skulle testes, når man vender tilbage til Danmark. Derudover er det heller ikke hele Østrig, der ændrer farve til gul, da regionerne Burgenland, Kärnten, Niederösterreich fortsat vil være grønne.

Rejser man hjem fra Norge, skal man også være opmærksom på, at flere regioner bliver ændret fra gul til grøn fra lørdag den 28. august som følge af øget smittet. Dette gør sig gældende for både Møre og Romsdal, Oslo, Rogaland, Vestfold og Telemark, Vestland samt Viken.

Har man opholdt sig i en af disse regioner i Norge, skal man derfor testes, når man vender hjem til Danmark, hvis ikke man er færdigvaccineret eller tidligere smittet.

Dog betyder den gule farve ikke, at Udenrigsministeriet fraråder rejser til området. Derimod opfordrer de til, at man er ekstra forsigtig.

Anbefalet til dig