Nye skatteregler rammer disse danskere hårdt: Bliver 10.000 kroner dyrere om året

Foto: Shutterstock
En række danskere kan se frem til en større skatteregning, end de har været vant til.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed at mange danskere kæmper for at få enderne til at mødes på grund af generelt stigende leveomkostninger - og nu bringer nye boligskatter yderligere pres på privatøkonomien.

En ny beregning, der er udarbejdet af Nordea Kredit og offentliggjort i Berlingske, afslører, at ejere af sommerhuse i flere dele af landet nu står over for markante skattestigninger.

Det skriver B.T.

Især i de populære nordsjællandske sommerhusområder vil skatterne stige betydeligt.

Halsnæs, Gribskov, og Odsherred kommuner er blandt de mest berørte, hvor ejere af dyrere sommerhuse - der er defineret som top 10 procent i pris i deres kommune - kan se frem til en stigning i deres årlige skatteregning på mellem 7.930 og 10.830 kroner.

Et sommerhus i denne kategori i Odsherred vil typisk koste omkring 3.746.000 kroner.

Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker hos Nordea Kredit, fremhæver over for Berlingske, at denne skatteforhøjelse sandsynligvis vil lægge yderligere pres på sommerhusejernes budgetter og potentielt føre til nedsatte huspriser.

Hun påpeger, at skatteændringen er én af flere faktorer, der påvirker boligmarkedet, sammen med renten, beskæftigelse og prisudviklingen på helårsboliger.

På den positive side viser analysen, at sommerhusejere i Faxe kommune kan se frem til en skattelettelse, hvor ejere af dyrere sommerhuse kan spare omkring 3.000 kroner.

Samlet set indikerer analysen, at selvom danske sommerhusejere generelt vil betale lidt mindre i ny boligskat, vil de lokale variationer skabe betydelige økonomiske udfordringer for flere - især i de hårdest ramte områder.

Anbefalet til dig