Nye skilte trådte i kraft i trafikken 6. november: Her er alt, de danske bilister skal vide

Foto: Shutterstock
De nye skilte trådte i kraft for et par måneder siden.

Mest læste i dag

Nye skilte trådte i kraft 6. november 2023.

Storebæltsbroen, der forbinder Sjælland og Fyn, er en af Danmarks mest benyttede trafikforbindelser, og tilbage i efteråret fik broen selskab af nye skilte og regler, som bilister skal være opmærksomme på - især i forhold til vindforhold.

Nye skilte for bedre sikkerhed

Vindforholdene kan have stor betydning for, hvordan trafikken afvikles på Storebæltsbroen. Tidligere har der været tilfælde, hvor stærk vind har ført til nedsat hastighed eller endda lukning af broen for visse køretøjer.

For at forbedre sikkerheden og informere bilisterne mere effektivt, blev der sat nye skilte op. Disse skilte vil give realtidsinformation om vindforholdene og eventuelle hastighedsbegrænsninger, så bilisterne kan tilpasse deres kørsel derefter. 

Foto: Storebælt

Når ovenstående skilt vises, betyder det, at det er forbudt for påhængskøretøjer med en samlet faktisk totalvægt under 750 kg at køre over broen.

Foto: Storebælt

Når ovenstående skilt vises, betyder det, at det er forbudt for påhængskøretøjer med en samlet faktisk totalvægt under 2,5 t at køre over broen.

Kategorisering af køretøjer

På Storebæltsbroens hjemmeside er der en detaljeret opdeling af forskellige køretøjstyper og deres tilladte hastigheder under forskellige vindforhold.

Det er vigtigt, at bilister kender til disse kategorier og følger de angivne hastighedsbegrænsninger for at sikre en sikker passage over broen.

Det anbefales, at bilister tjekker de aktuelle vindforhold på Storebæltsbroens hjemmeside eller via trafikmeldinger, inden de begiver sig ud på broen.

Dette vil give dem mulighed for at træffe informerede beslutninger og eventuelt ændre deres rute, hvis forholdene er for ugunstige.

Foto: Storebælt

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig