Nye tal chokerer: Så mange får ikke en regning fra håndværkeren

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ganske mange, der sparer tusindvis af kroner.

Lige nu læser andre også

Det kan være dyrt at få en VVS’er til at ordne toilettet, eller få tømreren ud for at reparere gulvet. 

Én måde at spare på udgifterne til håndværkere, er ved at få arbejdet udført uden regning, og det er en særdeles populær løsning, især blandt de 30-39-årige danskere. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.  

Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

Hver femte i aldersgruppen svarer nemlig, at de har betalt en håndværker sort inden for de seneste tre år. Men selvom det kan være fristende at spare tusindvis af kroner, så løber man som forbruger en risiko ved at gøre det.  

Det forklarer Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.  

“Der er flere grunde til, at man skal undgå sort arbejde. Først og fremmest er det ulovligt bevidst at medvirke til skatteunddragelse, og samtidig får man ikke en garanti, som håndværkeren ellers er forpligtet til at give, når arbejdet udføres med regning,” siger Henrik Sagild.  

Især mænd er risikovillige 

Mens det samlet set kun er cirka én ud af ti, der har benyttet sig af håndværkere, der er blevet betalt sort, så har hver fjerde mand mellem 30 og 39 år ikke haft noget problem med at klare betalingen uden at få en regning. 

Den større risikovillighed blandt mænd overrasker ikke Henrik Sagild, men det gør antallet af folk, der er klar til at få udført håndværksmæssigt arbejde uden regning. 

“Det er på sin vis underordnet, om det er mænd eller kvinder, der i højere grad får udført sort arbejde, men tallene bekræfter os i, at især yngre mænd har en tendens til at være mere risikovillige. Jeg har forståelse for, at det kan være fristende at spare penge, men når det handler om ens hjem, bør det ikke være en risiko, man er villig til at løbe.”  

Undersøgelsen viser derudover, at tømrere og VVS'ere er det mest populære håndværkere blandt dem, der har betalt en håndværker sort inden for de seneste tre år.  

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig