Nyeste tal er ude: Kim Larsen slår alle navne af pinden

Af: Mie M.B

|

24/11/2023

Nyheder
Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Foto: Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Selvom det er fem år siden sin bortgang kan den danske trubadur stadig overraske

Lige nu læser andre også

Kim Larsens ikoniske album "Midt Om Natten" har for nylig rundet 40 år, og det markerer ikke kun et imponerende årsjubilæum, men bekræfter også albummets vedvarende popularitet. Med over 650.000 fysiske eksemplarer, der stadig sælges, er "Midt Om Natten" ikke kun det mest solgte album i Danmark, men det topper også listen som det bedst sælgende dansksprogede album i landets historie. Det skriver mediet Gaffa.

Albummet, udgivet den 24. november 1983 på Medley Records, dominerede hitlisterne i 23 uger, og det satte en rekord, der først blev slået af Rasmus Seebach 27 år senere. Udover de imponerende salgstal har Kim Larsens musik også haft en betydelig digital tilstedeværelse med over en halv million ugentlige streams alene på Spotify.

"Midt Om Natten" blev ikke kun et musikalsk fænomen; det inspirerede også en succesfuld spillefilm i 1984, instrueret af Erik Balling og med Larsen i hovedrollen. Albummet har leveret tidløse hits som "Papirsklip," "Haveje," og selvfølgelig titelnummeret "Midt Om Natten."

GAFFA, der har hyldet albummet ved flere lejligheder, har oplevet "Midt Om Natten" rangere højt i læserafstemninger, og det fortsætter med at imponere. Selv efter Kim Larsens bortgang for lidt over fem år siden er albummet stadig en favorit blandt musikfans og blev valgt som det femte mest elskede danske album i GAFFA's seneste læserafstemning i forbindelse med magasinets eget 40-års jubilæum.

Kim Larsens musikalske arv lever videre, og "Midt Om Natten" forbliver en uomgængelig del af dansk musikhistorie, der fortsat charmerer både gamle og nye generationer.

Anbefalet til dig