Nyhed fra kongehuset: Kan købes fra på fredag

11/01/2022

Julie Møller

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix.
De kan fra den 14. januar købes i Den Kgl. Mønts webshop.

Mest læste i dag

Den 14. januar 2022 har dronning Margrethe været regent i Danmark i 50 år.

Nationalbanken markerer jubilæet med udsendelsen af en erindringsmønt.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside. 

Erindringsmønten udkommer i tre udgaver: en 500-krone sølvmønt, en 20-krone til almindelig cirkulation og en 20-krone, hvor motivet står ekstra skarpt, skriver kongehuset.

På forsiden af mønten er der et nyt portræt af dronningen udformet af billedhuggeren Kathrine S. Moseholm. Det er inspireret af papirklip og har rod i den minimalistiske skulpturtradition.

På bagsiden er der et organisk mønster skabt af tallet 50 som et symbol på jubilæet. Mønstret skal skabe en visuel reference til Amalienborgs fire palæer og slotspladsen. Bagsidemotivet er udarbejdet af Nationalbankens designchef Jeanette Skov Jensen, oplyser kongehuset.

På Facebook er nyheden om erindringsmønten også blevet lanceret. Herunder er opslaget, hvor man kan se billeder af mønten.

Mønterne kan fra den 14. januar 2022 købes i Den Kgl. Mønts webshop.

Festen er flyttet

På baggrund af den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger har kongehuset udsat de store fejringer, der var planlagt til midten af januar.

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix.

Kongehuset oplyser, at dronning Margrethe fortsat gerne vil have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, og har derfor besluttet at flytte størstedelen af januar-arrangementerne til sensommeren 2022.

 

Anbefalet til dig