Nyt corona-initiativ: Danske musikere spiller vindueskoncerter for plejehjemsbeboere

27/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Hjemsendte musikere vil spille for pensionister. Foto: Shutterstock
Musikalske kræfter slår pjalterne sammen for at give plejehjemsbeboere en god oplevelse i en svær tid.

Mest læste i dag

Mange kunstnere, bands og hjemsendte musikere, Aarhus Musikskole, Foreningen Samværd, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Symfoniorkester vil spille vindueskoncerter uden for plejehjemmene i Aarhus.

Det sker for at give beboerne nogle oplevelser i perioden lige nu, hvor de er blevet afskærmet for at mindske risikoen for coronavirus:

"Det er en svær tid for mange borgere og særligt plejehjemsbeboere, der er afskærmet fra deres nærmeste familie og venner. Samtidig kommer vores oplevelsesmedarbejdere og mange frivillige heller ikke længere på plejehjemmene. Derfor er det utrolig dejligt, byens musikanter og foreninger vil tage forbi plejehjemmene og optræde uden for med sang og musik. Jeg er dybt imponeret over mængden, og det er jo kun lige begyndt," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

"Koncerterne bliver et dejligt supplement til, at plejehjemmene gør meget for, at beboerne har en aktiv og god hverdag. Mange plejehjem har en aktivitetsmedarbejder, som kan gå en tur på plejehjemmets område, lave en quiz i haven eller drikke en kop kaffe og snakke om verdenssituationen."

"Røde Kors og Ældre Sagen leverer også et kæmpe stykke arbejde i denne tid, og jeg vil opfordre alle, der har brug for det, til at række ud efter hjælpen. Vi skal være der for hinanden," siger Jette Skive.

Koncerter følger regeringens retningslinjer

Sundhed og Omsorgs oplevelsesmedarbejdere giver almindeligvis plejehjemsbeboerne mange oplevelser oftest i nærkontakt med beboerne, men de er også trukket udenfor med både sang, musik og andre kreative påfund, som kan skabe glæde. Foreningen Samværd, som arrangerer legestuer på plejehjemmene, er også afskåret fra at tage på besøg i øjeblikket. Derfor har de valgt at aktivere deres netværk af musikere, som normalt er værter ved legestuerne, som i stedet vil spille uden for plejehjemmene.

Musikerne vil optræde maksimalt op til tre personer (indtil videre afhængig af restriktioner), og koncerterne kan have forskellig længde men formentlig omkring 20 minutter.

I samarbejde med de enkelte plejehjem i Aarhus bliver der aftalt et tidspunkt for koncerterne.

 

Anbefalet til dig