Nyt dødsfald på arbejdspladsen Danish Crown

Af: Kasper Rud

|

17/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tre dræbte på 18 måneder hos Danish Crown

Lige nu læser andre også

Danish Crown står over for skarp kritik, efter endnu en tragisk hændelse har fundet sted på slagterikæmpens fabrik i Holsted.

Det tredje dødsfald på blot 18 måneder vækker bekymring blandt både medarbejdere og offentligheden, selvom virksomheden fastholder, at arbejdspladsen er sikker.

Det skriver Ekstra Bladet.

Senest mistede en rengøringsmedarbejder fra et eksternt firma livet, da han blev klemt mellem to lifte på fabrikken. Denne ulykke kommer kun få måneder efter, at en medarbejder skar halsen over på en kollega i juni. På trods af tragedierne er produktionen fortsat dagen efter begge hændelser.

Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, forklarer, at produktionen genoptages, så snart myndighederne frigiver området. "Når sådan en ulykke sker, bliver det pågældende område spærret af, og så bliver det frigivet, når myndighederne har afsluttet deres undersøgelser," siger han og understreger, at medarbejderne er blevet informeret om situationen.

Kritikere har dog stillet spørgsmålstegn ved, om det er hensynsfuldt at fortsætte produktionen så kort tid efter et dødsfald. Hansen afviser, at der er noget kynisk ved beslutningen. "Vi har en produktion, og i første omgang handler det om at sikre, at vi kan genoptage produktionen på forsvarlig vis," siger han og påpeger, at de berørte medarbejdere bliver håndteret af underleverandøren.

Ulykkerne har også rejst spørgsmål om sikkerheden hos Danish Crown - særligt i lyset af en tidligere arbejdsulykke i Blans sidste år, som resulterede i en bøde på 250.000 kroner. Til dette svarer Hansen, at virksomheden har taget omfattende skridt for at forbedre sikkerheden siden da og understreger, at de arbejder tæt sammen med myndighederne for at afklare årsagerne til de seneste hændelser.

"Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre en tryg arbejdsplads," fastslår Hansen, der samtidig anerkender den alvorlige situation.

Anbefalet til dig