Nyt fra Kongehuset: Markant ændring på vej for Mary

18/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Inden længe kommer der en stor ændring for kronprinsessen.

Mest læste i dag

Tilbage i 2004 blev Marys første hofdame ansat. Siden har kronprinsessen haft ansat flere hofdamer.    Kronprinsesse Marys første tre hofdamer, lensgrevinde Victoria Bernstorff-Gyldensteen, Caroline Heering og Tanja Elise Kjærsgaard, kom fra kongefamiliens egen vennekreds. Det skriver BILLED-BLADET.   I 2015 blev Christine Pii Hansen ansat som Marys hofdame, hvilket var første gang, at Mary fik ansat en hofdame som hun ikke kendte. De to havde aldrig mødt hinanden forud for ansættelsen.
Den 12 marts meddelte Kongehuset at Christine Pii Hansen pr. 1 september afløses af Henriette Ellermann-Kingombe, der i stedet vil være hofdame og privatsekretær for kronprinsessen.   Tidligere har Henriette Ellermann-Kingombe haft en chefstilling i Udenrigsministeriet og deler blandt andet kronprinsessens interesse for samarbejdet med FN.   Også Christine Pii Hansen kom fra en højtstående stilling i Udenrigsministeriet.

Historisk møde

Det er det eneste nye, der er sket i Kongehuset på det seneste. Forleden deltog både dronning Margrethe og kronprins Frederik i et historisk møde.

Tirsdag den 16. marts blev der nemlig holdt møde i statsrådet - og denne gang på en helt ny måde.

Faktisk var statsrådet tirsdag historisk, da det var for allerførste gang nogensinde, at dronningen og kronprinsen sad alene i salen. Mødet blev nemlig afholdt virtuelt. 

Normalvis er regeringens ministre til stede - men ikke denne dag, da coronavirussen fortsat spænder ben for at samles. I stedet var alle med via deres computer.

Det var dog ikke det eneste, som var anderledes. Faktisk skulle statsrådet også ekspedere mere end 250 sager - hvilket også var første gang. Normalt ekspederes der omkring 100 sager - men på grund af, at flere planlagte statsråd har været aflyst på grund af corona, så var der nu ekstra mange på dagsordenen. Derfor var der også afsat ekstra tid.

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig