Nyt fra stor dansk kommune: Endnu en afgift på benzin er under opsejling

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Endnu en afgift kan være på vej.

Mest læste i dag

Afgifter er efterhånden et ord, som danskerne har stiftet bekendtskab med et hav af gange, og derfor behøver begrebet heller ikke introduceres nu.

Politikere fra Odense Kommune vil have implementeret en selvindført klimaafgift på varer og tjenester, der belaster miljøet, såsom benzin og oksekød.

Tiltaget, som er støttet af partierne Enhedslisten, Socialdemokratiet, og Radikale Venstre, sigter mod at fremme mere bæredygtige forbrugsmønstre inden for kommunens grænser.

Sådan skriver Boosted via DR.

I et forsøg på at motivere en intern grøn omstilling, vil den selvbestaltede afgift gøre det mere omkostningstungt for kommunen at foretage ikke-bæredygtige indkøb, hvilket vil presse Odense til at foretrække mere miljøvenlige alternativer i fremtiden.

Strategien er inspireret af Aarhus Kommunes succes med en lignende ordning, der på bemærkelsesværdig vis reducerede indkøbet af oksekød med 40 procent efter implementeringen.

Men ambitionerne stopper ikke der.

Odense har nemlig planer om at mindske privatbilismen i byen, hvilket er et skridt mod at begrænse trafikforurening og fremme mere bæredygtige transportformer.

Et forslag om at sænke hastighedsgrænsen på de fleste kommunale veje til 30 km/t har også set dagens lys, mens planer om at indføre nulemissionszoner er blevet droppet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig