Nyt gennembrud giver håb for kur mod kræft

24/05/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Det kan være det nødvendige gennembrud for en kur mod kræft.

Mest læste i dag

Forskning udført af et hold af amerikanske forskere kan være det nødvendige gennembrud for en kræftkur.

Imugene og City of Hope meddelte den 17. maj, at den første patient blev injiceret i fase 1 af det første klinisk forsøg, der evaluerer sikkerheden af ​​det nye kræftdræbende virus CF33-hNIS VAXINIA, når det bruges til mennesker med fremskredne faste tumorer.

Det nye kræftdræbende virus CF33-hNIS Vaxinia har allerede vist sig at være en succes i dyreforsøg, hvor tyktarms-, lunge-, bryst-, ovarie- og bugspytkirtelkræfttumorer er skrumpet.

Derfor har medicinske forskere store forhåbninger til, hvad resultaterne vil være for mennesker.

"Vores tidligere forskning viste, at onkolytiske vira kan stimulere immunsystemet til at reagere på og dræbe kræft, samt stimulere immunsystemet til at reagere mere på andre immunterapier" siger Daneng Li, M.D. fra City of Hope, og tilføjer:

"Nu er tiden inde til yderligere at styrke immunterapiens kraft, og vi mener, at CF33-hNIS har potentialet til at forbedre resultaterne for vores patienter i deres kamp mod kræft."

Det skriver EurekAlert i en nyhedsmeddelelse.

Foto: Twitter / PrecisionOncologyNews

De sigter mod at levere CF33-hNIS til 100 patienter på ti forskellige forsøgssteder i USA og Australien - og fase 1 forventes at tage cirka 24 måneder.

City of Hope har udelukkende licenseret patentrettigheder, der dækker CF33, til Imugene Limited. Imugene har givet CF33-hNIS navnet Vaxinia.

Imugenes MD og administrerende direktør Leslie Chong sagde: "Doseringen af ​​den første patient i vores VAXINIA-undersøgelse er en væsentlig milepæl for Imugene og klinikere, der står over for udfordringen med behandling af metastatiske fremskredne faste tumorer. Professor Yuman Fong og City of Hope-teamet har leveret fremragende forskning. Ud over de positive prækliniske resultater er vi utrolig ivrige efter at frigøre potentialet ved VAXINIA og den onkolytiske viroterapi-platform."

Det oplyser EurekAlert.

Anbefalet til dig