Nyt i sag om dyremishandling: Skovrider fra Naturstyrelsen tiltalt

Af: Amalie L.

|

08/07/2024

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
En sag om dyremishandling har rystet Naturstyrelsen og skabt overskrifter i hele landet.

Lige nu læser andre også

Skovrider Peter Brostrøm fra Naturstyrelsen Kronjylland står anklaget for groft uforsvarlig behandling af 77 kreaturer i Mols Bjerge, en tiltale, der potentielt kan føre til fængselsstraf.

Sagen er baseret på en aktindsigt i anklageskriftet, som TV2 Østjylland har fået adgang til. Her fremgår det, at de påståede mishandlinger fandt sted fra november 2020 til april 2021, hvilket blev opdaget, da en dyrlæge besøgte besætningen og blev mødt af chokerende forhold.

Det skriver TV 2.

Dyrlægens rapport fra marts 2021 maler et alvorligt billede: 

"Adskillige af de køer, der skal kælve ind til foråret, er i faretruende lavt huld. Flere af dem har allerede aborteret døde fostre, fordi de ikke har næring/energi nok til at opretholde drægtigheden." 

Ifølge rapporten var dyrene så underernærede, at de ikke kunne opretholde deres graviditeter.

Anklageskriftet beskriver detaljeret, hvordan 26 kreaturer i indhegningen Ny Tokkerbo og 39 i Ny Bogens blev efterladt til at sulte. Dyrene måtte spise gyvel og bark fra træer, da der ikke blev sørget for tilstrækkelig foder. Nogle af dyrene var i så dårlig stand, at de måtte aflives.

Peter Brostrøm, som har ansvaret for Naturstyrelsens besætninger i området, burde ifølge anklagen have sikret for bedre omsorg for dyrene. Han burde have sørget for tilstrækkelig foder og regelmæssig dyrlægetilsyn.

Naturstyrelsen er også tiltalt i sagen og risikerer bødestraf. Skovrider Peter Brostrøm og en anden ansat risikerer desuden til frihedsstraf og et femårigt forbud mod at arbejde med dyr.

Direktør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen har udtalt, at sagen tages meget alvorligt: 

“Jeg kan kun understrege igen, at vi ser med meget stor alvor på denne sag. Der skulle have været reageret før, og det er uacceptabelt, at det er sket på statens arealer.," sagde han i en pressemeddelelse. 

Styrelsen har midlertidigt fritaget en ledende medarbejder for tjeneste, men har ikke bekræftet, om det drejer sig om Peter Brostrøm.

Retssagen, der vil køre over ni dage ved Retten i Randers, har endnu ikke fået fastsat en dato. TV2 Østjylland har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Brostrøm.

Anbefalet til dig