Nyt kæmpefund af olie i Nordsøen: Så mange millioner tønder er der fundet

Af: Lucas Andreas

|

17/04/2024

Nyheder
Genrefoto: Shutterstock.com
Genrefoto: Shutterstock.com
Det store fund blev gjort 8 kilometer fra et eksisterende felt.

Mest læste i dag

Vår Energi, en førende aktør på energiscenen, har med succes afsluttet en efterforskningsboring i Nordsøen, hvilket har resulteret i et lovende oliefund. Boringen, som fandt sted i Ringhorne Nord i produktionslicens 956, blot otte kilometer nord for det eksisterende Ringhorne-felt, har afsløret et potentielt udbytte på mellem 13 og 23 millioner tønder olie.

Det skriver Vår Energi i en pressemeddelelse.

"Opdagelsen viser, at der stadig er muligheder i de modne områder på NCS, og jeg er glad for at se, at vores efterforskningsstrategi virker," udtaler Torger Rød, COO hos Vår Energi. Han tilføjer, at fundet ser ud til at være kommercielt rentabelt og kan integreres med den nuværende infrastruktur i Balder-området.

Fundet er en del af en større plan om at omdanne Balder-området til et nøgleproduktionsknudepunkt i Nordsøen. Rune Oldervoll, EVP for Exploration and Production hos Vår Energi, er begejstret for fremtiden: "Det er vores efterforskningsportefølje, der vil give os værdierne i fremtiden. Vi har et stærkt efterforskningshold med stor erfaring, og vi har også vores største ejer Eni bag os."

Med over 200 licenser er Vår Energi en af de mest aktive operatører i regionen, og denne nye opdagelse tilføjer kun til virksomhedens allerede imponerende track record. Over de sidste fem år har virksomheden haft en fundrate på over 50%, med en omkostning på kun 1 dollar pr. tønde olie efter skat.

"Reserverne og ressourcerne i Balder-området er vokset støt i flere årtier, og vi er overbeviste om, at det vil fortsætte i lang tid fremover," forklarer Oldervoll og understreger potentialet for langvarig og bæredygtig udvikling i området.

Med nye muligheder for boring og synergier relateret til tidligere fund som King-Prince og Evra-Iving, ser Vår Energi's fremtid i Nordsøen lys ud. Den halvt nedsænkelige rig Deepsea Yantai, der blev brugt til opgaven, befinder sig nu 200 kilometer nordvest for Stavanger, klar til næste fase i udviklingen af regionens energiressourcer.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig