Nyt kræftunivers for dem mellem 20 og 40 år

31/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: YouTube
Kræftens Bekæmpelse vil have de yngre målgrupper tættere på kræftsagen. Et nyt initiativ, 'OKAY BRAVO', lanceres 1. september.

Mest læste i dag

Mange henter hjælp og støtte hos Kræftens Bekæmpelse, når de får kræft eller bliver pårørende til en med kræft. Men livets store spørgsmål følger os fra ungdomsårene. Den samtale vil foreningen gerne være en større del af og lancerer derfor det nye initiativ 'OKAY BRAVO'.

"Med Okay Bravo vil vi involvere os i de store spørgsmål, mange unge er optaget af, fra de forlader teenagelivet, til de træder ind i 40’erne. Som Danmarks største patientforening ønsker vi at blive endnu mere vedkommende for den målgruppe, så de på sigt måske får lyst til at være frivillige eller medlemmer af foreningen eller på anden vis engagere sig i kræftsagen," siger Ida Strand, kommunikationschef i Kræftens Bekæmpelse.

Tager fat i svære emner

OKAY BRAVO vil sætte fokus på emner som sorg, vrede, død, usikkerhed, fest, ensomhed, løsrivelse, identitetskrise, sygdom og glæde.

Det sker gennem helt nyt indhold, der blandt andet skal formidles på Instagram, TikTok og YouTube. Initiativet vil også omfatte nye samarbejder og forskellige former for events, der engagerer de 20-40-årige, skriver den sygdomsbekæmpende forening i en pressemeddelelse.

"Som en forening, der arbejder med kræft, er vi vant til at tale om det, der er svært. Med OKAY BRAVO går vi et par skridt længere og taler ind i de tanker om livet og døden, som mange unge har i dag. Flere unge kæmper med mistrivsel, men heldigvis er der også en stor åbenhed og lyst til at dele følelser og tanker. Vi vil gerne være en del af den vigtige samtale med indhold, der skaber engagement og værdi," siger Jannick Blaksmark, head of social and creative i Kræftens Bekæmpelse.

Fernisering - online og 'for real'

Fredag 1. september udkommer OKAY BRAVO på egne kanaler på de sociale medier Instagram og Tik Tok og via YouTube.

Lanceringen af det nye initiativ markeres ved en fysisk fernisering, fredag den 1. september 2023, kl. 16-20, i lokalerne for det tidligere 'Blaa Galleri' på Blågårdsgade 29 på Nørrebro i København.

De fire kunstnere Marie Hald, Peter Larsen, Esben Holk og Benjamin Andreas Harder Harpsøe fortolker emnet 'at fejle'.

Kunsterne har arbejdet med fotografi, maleri, meme-algoritmisk kunst samt skulpturer og vil til ferniseringen forklare om deres værker.

FAKTA: Bag om OKAY BRAVO

- Navnet ’OKAY BRAVO’ er en nyskabelse. ’BRAVO’ en hyldest og et anerkendende anråb. ’OKAY’ understøtter den positive og konstruktive tilgang, det nye ungebrand har. 

- OKAY BRAVO vil bestå af fortællinger og formater, der er lavet i dialog med målgruppen.

Anbefalet til dig