Nyt krav: Her bliver mundbind obligatorisk

Foto: Shutterstock

Det er helt naturligt, at man nu skal bære mundbind her, bliver der sagt.

Det er blevet vedtaget, at man såvel patienter som behandlere skal have mundbind på i ambulancer.

Ambulancetjeneste, Falck, der står for en stor del af ambulancekørslen, indfører nu krav om mundbind. Dette gælder både patienter og behandlere. 

Læs også

Corona bider fra sig: Endnu en dag med mange nye smittede

Det skriver TV2 Lorry, der har oplysningerne fra Falck.

”Ambulancen er i dag et rullende behandlingssted, som er indrettet til behandling før transport og med fokus på patientsikkerhed, når en ambulance i høj fart skal fra skadested til hospital,” siger Jakob Riis, Falcks administrerende direktør.

Det er et naturligt skridt

Han mener, at det er et naturligt skridt, at de nu vil bede patienter, ansatte og brugere om at benytte mundbind. Det vil bevirke, at arbejdsmiljøet og patientsikkerheden også dækker de risici, som vi oplever med pandemien. 

Falck opsætter kravet om mundbind, efter at have undersøgt smitteudbredelsen blandt virksomhedens 4.000 ansatte i Danmark og Sverige.

Det er ikke overraskende tal, som blev bevist ud fra denne undersøgelse, da tjenestens ansatte så som reddere, har forøget risiko for at blive smittet. I Danmark har fire procent af Falcks ansatte været smittet. Kigger man mod Sverige ligger det tal på ni procent. 

Det nye krav om mundbind vil være med til, at patienter og personale gensidigt passer på hinanden, og det vil dermed forhindre ydereligere smittespredning. 

Læs også

Helt ny anbefaling fra Sundhedsstyrelsen: Sådan skal du gøre nu

 

 

Læs også