Nyt krav om mundbind: Her skal alle bære det

Nyheder
Foto: Shutterstock
Kravet gælder fra i dag og foreløbigt til den 30 november.

Mest læste i dag

Godt 1.800 studerende kan nu vænne sig til at alt undervisning og færden på University College Nordjylland, kommer til at foregå med mundbind på - kravet trådte i kraft i dag. De studerende skal bære mundbind hele undervisningstiden.

Kravet er faktisk gældende på to undervisningssteder, da der er to canpusser i Aalborg. Der er også fire resterende i Hjørring og Thisted, men her er der ikke indført krav, da det ikke er et problem at overholde afstandskrav på disse steder. På de to campusser i Aalborg, er klasselokalerne nemlig klassisk indrettet, hvor der er plads til omtrent 30 studerende - hvilket gør det svært at sidde med den anbefalede afstand. 

Der er allerede skåret ned i antallet af elever som har fysisk fremmøde, da der normalt er omkring 4.500 studerende, der har deres daglige gang på stederne De resterende er i øjeblikket hjemsendt med projektarbejde eller er i praktik. Det oplyser DR. 

De studerende synes at det er fint

"Jeg tænker, det er helt fint. Vi ved jo, at smitten breder sig blandt unge, så selvfølgelig skal der gribes ind, siger Amanda Haugaard, der er en af de studerende," som allerede var iført mundbindet mandag morgen.

Der er sørget for at eleverne ikke selv skal punge ud for mundbind til undervisningsdagen, der er nemlig allerede købt 100.000 mundbind, som de studerende gratis kan benytte sig af. 

Uddannelseschef Henriette Eduardsen fortæller at skoledagen nu bliver anderledes for de 1.800 studerende - ikke kun på grund af kravet om at bære mundbind, men fordi at der også bliver nødt til at blive lavet lidt om i skoledagen.

"Det kan selvfølgelig godt blive lidt varmt under mundbindet. Derfor opfordrer vi vores undervisere til at variere hverdagen lidt mere. Og så skal vi huske at lufte mere ud og holde flere pauser end normalt," fortæller hun. 

I foråret blev eleverne hjemsendt og undervisningen foregik online. Det ønsker skolerne ikke at skulle tage i brug igen. Uddannelseschefen fortæller til DR at de på campus rigtig gerne vil have at de studerende kan møde frem fysisk, da de ved at undervisningen giver noget andet, når eleverne møder hinanden - hvilket undervisningen online ikke kan give.

På nuværende tidspunkt er det de kommende bygningskonstruktører, markedsføringsøkonomer og datamatikere, som møder ind på skolen og dermed også til kravet om at bære mundbind.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig