Nyt krav træder i kraft 24. december: Her skal også vises coronapas

23/12/2021

Julie Møller

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
Fra juleaftensdag indføres der endnu et krav.

Mest læste i dag

Onsdag fremlagde sundhedsminister Magnus Heunicke et forslag om krav til coronapas i fitnesscentre.

Det er på et møde i Folketingets Epidemiudvalg blevet vedtaget, da et flertal af udvalgsmedlemmer har stemt for forslaget. Det fortæller en række udvalgsmedlemmer fra mødet ifølge Ritzau.

Det nye krav vil gælde fra den 24. december.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Alle over 18 år kan få 3. stik

På onsdagens møde kom det også frem, at alle over 18 år frem over får mulighed for at få deres 3. stik lidt tidligere.

I sidste uge besluttede Sundhedsstyrelsen at fremrykke 3. stik for alle over 40 år, så de inviteres 4,5 måned efter 2. stik. Det samme tilbud gælder nu for alle over 18 år.

”Der har indtil videre ikke været den samme stigning i indlæggelser, som under de tidligere bølger. Men det vi ser nu er, at det meget store antal smittede også begynder at afspejle sig i antallet af indlæggelser. Derfor vurderer vi, at epidemien særligt i januar og februar kan komme til at udfordre sundhedsvæsenet,” siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Foto: Shutterstock. 

Lige nu er cirka halvdelen af de smittede mellem 18 og 39 år. Særligt blandt de 20-29-årige er der en meget stor andel smittede. Immuniteten mod smitte efter 2. stik har vist sig at være svagere over for den nye Omikron-variant og falde hurtigt, men foreløbige data tyder på, at et 3. stik giver en bedre beskyttelse mod både smitte og alvorlig sygdom.

”Vi står i en alvorlig situation på grund af den nye og mere smitsomme variant. Mange over 40 år har heldigvis allerede taget imod tilbuddet om et 3. stik. Ved at fremrykke alle over 18 år vil langt de fleste mellem 18-39 år kunne få deres 3. stik i løbet af december og januar. På den måde kan vi øge immuniteten mest muligt netop nu, hvor smitten stiger kraftigt - og dermed få en bedre kontrol af epidemien over de næste par måneder,” siger Søren Brostrøm.

 

Anbefalet til dig