Nyt lægemiddel helbreder kræft for 100 procent af patienter i nyt forsøg

Af: Ida Hansson

|

19/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Læger har med succes helbredt endetarmskræft hos patienter takket være et lægemiddelforsøg.

Mest læste i dag

Onkologer ved Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) i New York fandt ud af, at de seneste tests af patienter ikke viste tegn på kræft.

Behandlingen bruger immunterapi, som udnytter kroppens eget immunsystem som en allieret mod kræft. Det skriver Metro.

Sascha Roth, den første patient i det kliniske forsøg, der involverede immunterapi, havde gennemgået seks måneders behandling.

For første gang undersøgte det kliniske MSK-team, om immunterapi alene kunne slå endetarmskræft, der ikke havde spredt sig til andre væv, hos en undergruppe af patienter, hvis tumor indeholdt en specifik genetisk mutation.

Som den første patient, der tilmeldte sig forsøget, var forskerholdet bekymret for, at Sascha Roths oplevelse kunne vise sig at være en afviger, men det samme bemærkelsesværdige resultat blev gentaget hos alle 14 personer i forsøget.

I alle tilfælde forsvandt endetarmskræften efter immunterapi - uden behov for standardbehandlinger med stråling, kirurgi eller kemoterapi - og kræften er ikke vendt tilbage hos nogen af ​​patienterne, som har været kræftfri i op til to år.

"Det er utroligt givende at se disse glædestårer og få glade e-mails fra patienterne i denne undersøgelse, som afslutter behandlingen og indser, 'Åh min Gud, jeg kan beholde alle mine normale kropsfunktioner, som jeg frygtede, at jeg ville miste på grund af stråling eller operation'." sagde Dr. Andrea Cercek, en medicinsk onkolog, der arbejder på forsøget.

Patienterne i undersøgelsen havde tumorer med en specifik genetisk sammensætning kendt som mismatch repair-deficient (MMRd) eller microsatellite instability (MSI).

"Immunterapi har vist sig at være vellykket til behandling af en undergruppe af patienter med tyktarms- og endetarmskræft, der har metastaseret, hvilket betyder spredning til andre væv," forklarede Dr. Luis Diaz, Jr., en medforsker i forsøget.

Det kliniske forsøg fokuserede også på at undgå den toksicitet, der ofte er forbundet med behandling for endetarmskræft, da standardbehandlingen for endetarmskræft med kirurgi, stråling og kemoterapi kan være særlig hård for mennesker på grund af tumorens placering.

"De kan lide af livsændrende tarm- og blæredysfunktion, inkontinens, infertilitet, seksuel dysfunktion og mere," sagde Dr. Diaz.

Alle patienter i forsøget skulle have fase 2 eller 3 rektale tumorer, der var MMRd - hvilket gjorde deres kræftsygdom særligt følsom over for immunterapi. Patienterne fik et lægemiddel intravenøst ​​hver tredje uge i seks måneder.

"Immunterapien krympede tumorerne meget hurtigere, end jeg havde forventet," sagde Dr. Cercek.

"Vi ser flere og flere unge mennesker med endetarmskræft, herunder mennesker i 20'erne i vores forsøg. Immunterapi kan være en vigtig ny mulighed for dem," tilføjede Dr. Cercek.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig