Nyt prinsebillede begejstrer: Lagde du mærke til detaljen?

07/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Kongehuset
Et nyt billede af prins Joachim begejstrer danskerne.

Mest læste i dag

Mandag er det en særlig dag i det danske kongehus. Det er nemlig prins Joachims fødselsdag. 

Prinsen, der til dagligt bor i Frankrigs hovedstad Paris, fylder i dag 52 år. I den anledning har det danske kongehus - som skikken efterhånden foreskriver - offentliggjort et nyt billede på de sociale medier. Og her kunne det godt tyde på, at der er tænkt over detaljerne. Det vender vi tilbage til. 

Der er en anden helt særlig grund til, at prins Joachim har ekstra meget at fejre på denne fødselsdag. Det er nemlig prinsens første af slagsen siden han blev ramt af en blodprop i hjernen sidste år. Siden er prins Joachim kommet sig og har genoptaget sit arbejde på den danske ambassade i Paris. 

Særlig detalje

Der er altså meget at fejre på denne fødselsdag. 

På de sociale medier er danskerne dog også vilde med det nye billede af prins Joachim. Her poserer prinsen med et alvorligt udtryk og i hvid skjorte, blåt jakkesæt og med et rødt slips om halsen. Noget kan tyde på, at der er tænkt over detaljerne i billedet.

Foto: Kongehuset

De hvide og røde farver kan ses som en henvisning til det danske flag Dannebrog, ligesom rød, hvid og blå er de farver, der udgør Tricoloren - som det fransk flag kaldes. Prins Joachim har altså klare henvisninger til både Danmark og Frankrig i det sæt tøj, han har valgt at iføre sig på billedet.

 

Anbefalet til dig