Nyt resultat fra forskning: Så mange kopper kaffe er for mange

Af: Kasper Rud

|

14/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette antal kopper kaffe på en dag kan give hjerteproblemer.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne er vilde med kaffe. Er du en af de mange danskere, der med stor glæde fylder kaffekoppen flere gange om dagen, så skal du måske tage det op til genovervejelse.

Ny forskning viser nemlig, at for meget koffein kan være dårligt for dit hjerte. Er du hyppig kaffedrikker, kan det i sidste ende få konsekvenser for dit hjerte. Derfor kan det vise sig at være en god idé at skrue ned for dit daglige indtag.

Ifølge mediet Health.com er der på en konference i Indien, der handlede om forskning af hjertesygdomme, blevet præsenteret en undersøgelse, der har set nærmere på dette. Dette studie har vist, at indtag af 400 milligram koffein om dagen giver højere risiko for hjertekarsygdomme,

Det svarer til cirka fire kopper kaffe, hvorfor det kan være farligt at drikke mere end dette. Hertil er det også værd at påpege, at det er svarende til indholdet af to energidrikke eller ti dåser sodavand

I den nye undersøgelse kom forskerne frem til, at de personer, der indtog mere end 400 milligram koffein om dagen, var mere tilbøjelige til at blive ramt af forhøjet hjertefrekvens og blodtryk. Det skriver B.T. 

"Generelt er kroniske forhøjelser af blodtrykket en risikofaktor for fremtidige hjertekarsygdomme såsom hjerteanfald, hjertesvigt eller slagtilfælde," fortæller Jason Hopper, der er kardiolog ved Norton Heart & Vascular Institute, til Health.com.

I undersøgelsen deltog 92 raske personer i alderen fra 18 til 45 år. Fælles for dem alle var, at de havde normalt blodtryk. I alt 20 procent af disse personer indtog 400 milligram koffein om dagen, og resultaterne af dette viste, at de fik højere blodtryk og hjertefrekvens. 

En række deltagere indtog, hvad der svarede til 600 milligram koffein om dagen. De havde endnu højere målinger, hvorfor et højere indtag af koffein bestemt ikke viste sig at være noget positivt.

"Øget bevidsthed om disse risici er afgørende for at forbedre hjertesundheden for alle," sagde Nency Kagathara, der er forsker ved Zydus Medical College og Hospital i Indien, i en pressemeddelelse om resultaterne af dette studie.

Anbefalet til dig