Nyt studie afslører uventet bivirkning af vacciner

31/3/22 09:47

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Et nyt studie har vist en uventet bivirkning ved vacciner.

En undersøgelse fra Stanford Universitetet i USA har nemlig slået fast, at menneskets kroptemperatur er faldet forholdsvis meget i løbet af de sidste par hundrede år. 

Illustreret Videnskab skriver således, at mennesker faktisk nærmere er 36,6 grader fremfor 37 grader, som man indtil nu har brugt som normalværdi for menneskets sunde kernetemperatur.

Forskerne bag undersøgelsen har kigget på mere end 500.000 temperaturmålinger, som er blevet taget i perioden 1860 til 2017. 

Her viste resultatet helt tydeligt, at menneskets temperatur er faldet lige siden 1860. 

I midten af 1800-tallet var mænds temperatur nemlig i gennemsnit hele 0,59 grader koldere end i 2000, og for kvinders vedkommende var tallet 0,32 grader (det er dog sammenlignet med kvinder, som er født i slutningen af 1800-tallet). 

Selvom det er nærliggende at tro, at det skyldes fejlagtige og/eller upræcise målinger i 1800-tallet, så skyldes det ifølge det videnskabelige medie nærmere vores ændrede levemåde og spisevaner og to andre ting. 

Vacciner og antibiotika bærer nemlig også en stor del af 'skylden', da de har styrket vores immunforsvar, hvilket gør, at kroppen ikke har brug for at skrue temperaturen lige så højt op for at bekæmpe sygdomme. 

Netop derfor forventer forskerne også, at menneskets kernetemperatur vil blive ved med at falde, selvom der naturligvis er en begrænsning for, hvor lav den kan blive. 

Forskerne ved dog ikke, hvor den begrænsning ligger.