Nyt studie: Bekymrende nyt om coronapas

Foto: Statens Serum Institut

Et nyt studie fra Statens Serum Institut viser bekymrende nyt om coronapasset.

Genåbningen af samfunet i Danmark fortsætter, hvilket betyder, at flere og flere restriktioner med tiden vil blive afskaffet, herunder kravet om mundbind, som inden længe bliver udfaset. 

Dette skyldes, at man er i gang med vaccineudrulningen, hvilket gælder verden over, der betyder, at der åbnes langsomt mere og mere op for landene, hvis man har et gyldigt coronapas.

Læs også

Dansk bombetrussel florerer på de sociale medier

Men nu viser et nyt studie fra Statens Serum Institut, at mere end hver femte nye Delta-tilfælde i Danmark er blevet fundet hos personer, som ellers har kunnet fremvise et cooronapas fra første stik med en coronavaccine. 

Der er således tale om 22 procent af alle Delta-variant-infektioner, som optræder hos dem, der ellers var vurderet til at have en vis immunitet.

Det er således 22 procent af de smittede med Delta-varianten, der ellers vurderes at have en vis immunitet, efter at de har modtaget første stik med en vaccine mod covid-19.

Tilfældende er blevet konstateret hos personer, fra 14 dage efter, de har modtaget deres første vaccinestik og til de får det andet.

14 dage efter første stik gælder som grænsn for, hvornår et coronapas, der er baseret på at være blevet vaccineret regnes som gyldigt.

Læs også

Populær TV 2-vært viser kæresten frem