Nyt studie: Folk med briller kan have mindre risiko

25/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Et nyt studie peger på, at personer, der bruger briller, kan have en mindre risiko for at blive smittet med coronavirus.

Mest læste i dag

Nu er der kommet en overraskende melding til de mennesker, der bruger briller i hverdagen. 

Flere internationale medier - Bild og Independent - skriver, at det kan være en fordel at gå med briller under coronapandemien. Det er et nyt indisk studie, der peger på, at brillebærere kan have en fordel. 

Forskerne bag studiet mener, at der henved to til tre gange lavere risiko for at blive smittet med virussen, når man går med briller. Det skyldes mindre direkte kontakt med øjnene.  

Det skal understreges, at studiet endnu ikke har gennemgået et peer review. 

Men studiet, hvor forskerne undersøgte i alt 304 patienter, viste, at patienterne i gennemsnit rørte sig i ansigtet 23 gange i timen samt tre gange i øjnene per time.

Væsentlig forskel

Det var dog ikke tillfældet for de patienter, der bruger briller. Netop brillerne forhindrer nemlig, at de kan pille sig lige så meget i ansigtet, ligesom de forhindrer direkte adgang til øjnene. 

Studiet finder, at brillebrugerne rører sig selv "væsentligt" mindre i ansigtet. Dermed mindskes risikoen for at blive smittet med coronavirus også. 

Siden pandemien først gang kom til Danmark er danskerne også blevet bedt om ikke at røre sig selv i ansigtet, ligesom der har været fokus på netop god håndhygieje og afspritning for at undgå netop den slags smitte-overførsel.