Der skal ikke herske tvivl om, at det, du kaster i munden, at vores vaner og ubevidste psykologiske faktorer, som hvorvidt slikskålen er gennemsigtig eller måske endda bare tallerkenens størrelse, bestemmer i høj grad, hvad vi putter i munden - og det kan spænde ben for en sundere livsstil.
Og det er der såmænd intet nyt i.
Men nyheden om, at du med en bestemt diæt kan mindske risikoen for tidlig død, er måske.
For efter et hold fra Harvard University udeførte et helt bestemt studie, blev man mildest talt overvældet af resultatet.
I studiet, hvor man har fulgt en lang række mennesker, der fulgte diæten til punkt og prikke, har man konkluderet, at diæten førte til en lavere risiko for "alle førende dødsårsager, herunder kræft, hjertesygdomme og lungesygdomme," skriver The Times.
Diæten, det hele drejer sig om, er 'flexitar'-diæten.
Den går ud på, at du egentlig kan spise rimelig frit, forklarer ernæringsekspert Martin Kreutzer.
"Nogle dage vil man ligne en veganer eller en vegetar, andre dage ligner du en helt normal dansker," siger han og tilføjer:
"Der er ikke nogen definition på kosten, men den er primært grøn, og så kan man vælge animalske produkter til de dage, man har lyst til kød."
Harvard University brugte data om 206.000 mænd og kvinder i USA fra langvarige undersøgelser, der registrerede, hvad folk spiste.
Alle deltagere var sunde og raske, da de startede i undersøgelserne.
Her viste det sig, at de 10 procent, der bedst fulgte diæten, næsten havde en tredjedel mindre risiko for at dø tidligt, end de 10 procent, der ikke gjorde.