Nyt studie: Unge under 40 bør holde sig fra alkohol

15/07/2022

Thea Andersen

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Mens unge under 40 år bør holde sig helt fra alkohol, kan små mængder alkohol kan have en positiv effekt for personer over 40 år.

Mest læste i dag

Nye tal bekræfter billedet af et stigende alkoholforbrug blandt unge, og det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at alkohol kan være forbundet med risici. Men hvor betydelige er disse risici? Det får du svaret på her.

Et nyt studie, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Lancet, viser, at alkohol har ingen sundhedsmæssige fordele for unge under 40 år, men er forbundet med betydelige risici.

Til gengæld kan personer over 40 år uden underliggende sundhedstilstande have gavn af at drikke små mængder, såsom et lille glas rødvin om dagen. Det kan for eksempel reducere risiko for hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og diabetes.

Det skriver The Guardian.

Mens små mængder alkohol kan have en positiv effekt for personer over 40, bør unge helt holde sig fra alkohol.

"Vores budskab er enkelt: unge mennesker bør ikke drikke," fortalte Dr. Emmanuela Gakidou, som er professor i sundhedsmetrik ved University of Washingtons School of Medicine.

"Selvom det måske ikke er realistisk at tro, at unge voksne vil afholde sig fra at drikke, tror vi, det er vigtigt at kommunikere de seneste beviser, så alle kan træffe informerede beslutninger om deres helbred," sagde Dr. Emmanuela Gakidou.

I alt 1,34 milliarder mennesker anslås at have indtaget skadelige mængder alkohol i 2020, ifølge analysen af ​​drikkevaner i 204 lande.

Studiet fandt ud af, at 59 procent af dem, der drak skadelige mængder, var i alderen 15 til 39 år.

Anbefalet til dig