Nyt symptom på Covid-19: Optræder kun om natten

09/8/22 06:36

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Et 'mærkeligt' nyt symptom, der kun optræder om natten, er blevet forbundet med den seneste undervariant af Covid-19.

Hvis du lider af 'nattesved', kan det være et resultat af BA.5-subvarianten af ​​coronavirus. Sammen med BA.4 er disse undervarianter nu blevet den dominerende virusstamme på verdensplan.

"Et ekstra symptom fra BA.5, jeg så i morges, er nattesved," sagde Luke O'Neill, professor i biokemi fra Trinity College, Dublin, til den irske radiostation NewsTalk.

Ifølge professor O'Neil er fremkomsten af ​​forskellige symptomer et resultat af, at vores immunsystem reagerer på de genetiske ændringer af virussen, efterhånden som nye undervarianter dukker op.

"Sygdommen er lidt anderledes, fordi virussen har ændret sig. Der er en vis immunitet over for det - selvfølgelig med T-cellerne og så videre," sagde O'Neill.

"Og den blanding af dit immunforsvar og virussen, der er lidt anderledes, kan give anledning til en lidt anden sygdom - med mærkeligt nok - nattesved er et kendetegn," tilføjede han.

Vi har endnu ikke mange data om, hvor almindelig nattesved er som et symptom for de fleste mennesker. Til dato omfatter de mest rapporterede Covid-19-symptomer blandt vaccinerede personer en løbende næse, hovedpine, nysen, ondt i halsen og en vedvarende hoste. Det skriver Metro.

Andre symptomer, der tidligere var mere fremtrædende, såsom tab af lugt og feber er nu mindre almindeligt rapporteret.

Dr. Meera Chand, det britiske sundhedssikkerhedsagenturs direktør for kliniske og nye infektioner, sagde: "Vi fortsætter med at overvåge fremkomsten af ​​nye varianter og give dem variantbetegnelser, hvis de er tilstrækkeligt forskellige til at berettige separat epidemiologisk og laboratorievurdering."