Nyt tiltag mod coronavirus dukker op i alle danske supermarkeder

Fremover skal man stå lidt længere fra hinanden i køen i supermarkederne. Foto: Shutterstock
Nu kommer alle danske supermarkeder Sundhedsstyrelsens retningslinjer i møde. Fremover bliver der længere imellem de handlende i køerne, når hjemsendte danskere og andre henter dagligvarer.

Mest læste i dag

Flere og flere tiltage træder i dag i kraft på tværs af Danmark. Et af disse understøtter Sundhedsstyrelsens retningslinje, om at vi danskere skal holde afstand, når vi færdes tæt på hinanden under virusudbruddet. 

De kommende dage vil danskerne opleve, at supermarkeder i hele landet sætter tape eller andre former for mærker på gulvet. De skal hjælpe kunderne med at huske, at det er bidende nødvendigt, at man holder afstand. 

Det skriver B.T.

Avisen har talt med REMA 1000, der fortæller, at de har bestilt 4000 mærker fra Salling Group, som skal klistres på gulvet i kædens forretninger. Mærkerne gør det langt nemmere for kunderne at se, hvor langt de skal stå fra hinanden. 

Aldi og Dagrofa er også i gang. 

Husk at holde afstand

De to store kælder Coop og Salling Group fortæller til Politiken, at de ligeledes er i gang med at sætte mærker på gulvet. 

"Vi vil gerne slå fast, at der ikke er fare ved at købe varer i supermarkederne. Men vi skal huske at holde afstand til hinanden, og der har vi brug for kundernes hjælp," fortæller Coops kvalitetschef, Malene Teller Blume, til dagbladet Politiken.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke indskærpede mandag på et pressemøde, at befolkningen skal huske at holde afstand fra hinanden i denne tid. Hvis man er hjemsendt fra arbejde, er der intet galt med at gå en tur i dne friske luft. Det er dog vigtigt, at vi ikke kommer for tæt på hinanden undervejs. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig