Nyt tiltag på vej: Skal ramme fartbøller

Af: Ida Hansson

|

05/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet kommer nu med et tiltag, som skal gøre livet som fartbølle lidt mere udfordrende.

Mest læste i dag

Politiet forsøger tit at gøre det dyrt og ufedt at køre for stærkt i Danmark. Ofte sker det gennem diverse fartkontrol, men på Fyn tager man nu et nyt værktøj i brug.

For fremtiden kan man nemlig få en stor overraskelse, hvis man kører for stærkt på på Svendborgvej i Faaborg. Her er et nyt såkaldt Actibump nemlig ved at blive etableret, oplyser Vejdirektoratet til Ekstra Bladet.

Bumpet har en indbygget faldlem, som gør, at trafikanter, som kører med for høj fart synker seks centimeter ned i jorden. Actibump har været en stor succes i både Norge og Sverige, og vil altså snart blive taget i brug her også.

Bumpet fungerer ved, at der i vejen op til er installeret en fartmåler, som måler farten på det kommende køretøj. Hvis det bliver målt til mere end 50 kilometer i timen, så vil faldlemmen åbne, og der vil komme et hul på seks centimeter, som bilen ryger ned i, når den kører henover bumpet.

Bumpet forventes at komme i drift til efteråret. Vejdirektoratet forventer at etablere to lignende steder på Sjælland inden længe. Maria Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet, oplyser, at hun ikke er bekymret for ulykker i forbindelse med de nye bump.

- I Sverige er der ikke konstateret problemer for hverken cykler eller motorcykler. Der er mig bekendt ikke registreret uheld med motorcykler på de her bump.

Anbefalet til dig