Nyt tiltag rammer alle iPhone-brugere: Apple har foretaget stor ændring

Foto: Shutterstock
Nu er det sket.

Mest læste i dag

Teknologigiganten, Apple, der står bag de evigt populære iPhones, iPads og MacBooks, har netop lanceret en stor ændring, der kommer til at påvirke alle Apple-fans.

I flere år har Apple-enheder lavet en Lightning-kabelport til at oplade iPhones, men det er nu slut.

Sådan skriver The Mirror.

Den kommende iPhone 15-serie vil blive udstyret med en standard USB-C-port i stedet for den velkendte Lightning-kabelport, som har været normen for Apple-enheder i årevis.

Her er årsagen

Beslutningen om at skifte til USB-C, som allerede anvendes af næsten alle andre smartphoneproducenter, markerer en betydelig ændring i Apples tilgang til opladning. 

Denne opdatering betyder, at Apple-fans ikke længere behøver at investere i dyre specielle kabler, men i stedet kan benytte det samme opladerkabel som ejere af Android-enheder og mange andre smartphones.

Apple begrundede beslutningen ved at hævde, at USB-C er blevet en 'universelt accepteret standard'. 

Med denne ændring vil brugerne kunne oplade alle deres Apple-enheder med det samme kabel, hvilket bringer en ny grad af bekvemmelighed og enkelhed til Apples økosystem.

I den forbindelse er det værd at bemærke, at visse Apple-enheder som iPad Air og MacBook-serien allerede har benyttet sig af USB-C-porten siden 2015.

Tidligere skulle iPhone-brugere ofte ud at investere i en separat oplader, som også var lig med en ekstraudgift.

Selvom nogle brugere valgte tredjeparts Lightning-kabler for at spare penge, var de sjældent lige så pålidelige som Apples egne produkter.

Denne opdatering er generelt set blevet modtaget positivt af Apple-fans, der ser frem til en mere universel opladningsstandard. 

Anbefalet til dig