Nyt udspil fra regeringen: Disse danskere risikerer skattesmæk

08/09/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
I et nyt udspil foreslår regeringen at forøge den nuværende beskatning af gevinster fra aktiehandler

Mest læste i dag

Regeringen lægger op til, at der skal reguleres på den nuværende beskatning af gevinster fra aktiehandler. Regeringen mener nemlig, at beskatningen på aktiegevinster skal hæves.

Dette blev præsenteret som en del af et nyt udspil fra regeringen, der blev præsenteret tirsdag formiddag.

I dag lyder beskatningen på 27 procent af de første 56.500 kr. af en aktiegevinster. Al gevinst, der overskrider dette beløb, bliver beskattet med 42 procent.

Står det til den danske regering, er det ikke nok med en beskatning på 42 procent. I deres nye udspil lægger de nemlig op til, at beskatningen af aktiegevinster på over 56.500 kr. bør beskattes med 45 procent i stedet for 42 procent. Det skriver Ritzau.

Det er en ændring, der vil ramme de personer, der har de største aktieindkomster. Har man en gevinst på 100.000 kr. om året på aktiehandler, vil man fremadrettet skulle aflevere 1.300 kr. yderligere til skattefar, såfremt forslaget bliver vedtaget.

Frem til 2010 lød beskatningen på 45 procent, men den daværende VK-regering sænkede beskatningen til 42 procent. Den nuværende regering mener dog, at beskatningen skal tilbage til det tidligere niveau, og ønsker derfor at hæve den til 45 procent igen.

Ifølge Ritzau oplyser Skatteministeriet, at mere end en million danskere børsnoterede aktier for frie midler. Det vil sige, at det er aktier, der er blevet købt for egne opsparede midler, hvilket ikke omfatter pensionsopsparinger.

Skatteniveauet er i forvejen det højeste i Norden, da man i Sverige, Norge og Finland bliver beskattet med mellem 30 og 34 procent på sine aktiegevinster.

Anbefalet til dig