Nyt vidundermiddel i coronakampen?: Japansk influenza-medicin er meget effektivt

Nyheder
Et japansk influenzamedikament har vist gode resultater i kinesiske forsøg. Foto: Shutterstock
Der skal noget ekstraordinært til i disse tider, hvis en aktie skal stige. Det skete alligevel for Fujifilm Toyama Chemical, da deres influenzamedikament fik ros af kinesiske embedsmænd efter kliniske forsøg med coronavirus.

Mest læste i dag

Flere japanske medier har berettet om kinesiske myndigheders lovprisning af et japansk lægemiddel, der var tiltænkt behandling af nye influenzastammer. Lovprisningen skyldes en effektivitet mod coronavirus.

Medikamentet hedder favipiravir og er udviklet af et datterselskab af Fujifilm. En kinesisk embedsmand, Zhang Xinmin, har fortalt, at de resultater, som favipiravir har vist, har været opmuntrende. 

Kina har gennemført et klinisk forsøg i Wuhan og Shenzhen, der i alt har involveret 340 patienter. .

”Det har en høj grad af sikkerhed og er klart effektiv i behandlingen,” fortalte Zhang til flere journalister i tirsdags.

Patienter, der fik medicinen i Shenzhen, blev alle testet negativ for coronavirussen efter en median på fire dage efter de var blevet positive. Det blev sammenholdt med en median på 11 dage for dem, der ikke blev behandlet med lægemidlet. Derudover bekræftede røntgenbilleder, at lungetilstanden var forbedret hos ca. 91% af de patienter, der blev behandlet med favipiravir, sammenlignet med 62% hos de patienter uden lægemidlet.

Efter de gode nyheder steg aktier i firmaet kraftigt.

Læger i Japan bruger det samme medikament i kliniske forsøg på coronapatienter med milde til moderate symptomer. Målet er, at spredningen af virussen skal forhindres.

En japansk kilde hos sundhedsministerium har antydet, at stoffet ikke er så effektivt hos patienter med mere alvorlige symptomer. 

”Vi har givet stoffet til 70 til 80 mennesker, men det ser ikke ud til at fungere så godt, når virussen allerede er blevet multipliceret,” fortæller kilden til et lokalt medie.

Favipiravir skal have regeringens godkendelse, hvis det skal indgå i den ordinære behandling af Covid-19-patienter, da det oprindeligt var beregnet til behandling af influenza.

 

 

Anbefalet til dig