Nytårsaften var præget af ild: Her måtte politiet rykke ud

Af: Mie M.B

|

02/01/2024

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Udover flere brande blev også biler og bygninger udsat for hærværk og vandalisme

Mest læste i dag

Nytårsnat i Midt- og Vestjylland har ikke kun budt på traditionelt festfyrværkeri, men også på farlige hændelser og brande, som politiet har haft travlt med at håndtere.

Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, bekræfter, at politiet har modtaget hele 64 anmeldelser om chikanerende brug af fyrværkeri fra klokken 18 nytårsaften til tidligt om morgenen. Dette tal vækker bekymring hos vagtchefen, især på grund af anmeldelsernes farlige karakter, hvor unge mennesker skyder fyrværkeri efter hinanden eller mod bygninger. Det skriver TV2.

Politiet har haft udfordringer med at identificere gerningsmændene, der ofte undslipper, men når de bliver pågrebet, vil de blive konfronteret med bøder i henhold til ordensbekendtgørelsen. I tilfælde af særlig farlig adfærd kan det føre til straffelovens konsekvenser.

Ikke kun borgere var mål for farligt fyrværkeri, da et kanonslag blev kastet mod en patruljevogn og betjente. En 43-årig mand er blevet sigtet i forbindelse med hændelsen.

Brandvæsnet har også haft travlt og er blevet kaldt ud til 15 brande i regionen. Mens de fleste brande var mindre, omfattede de også to brændende biler, herunder en bil, der allerede var involveret i et tidligere trafikuheld. En mulig ildspåsættelse i tankdækslet resulterede i bilens fuldstændige ødelæggelse.

Anbefalet til dig