Nytårskuren helt anderledes i år: Forsinkelse, overraskelsesgæst og fravær præger begivenheden

Af: Mie M.B

|

04/01/2024

Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karetturens første etape forløb dog som planlagt

Lige nu læser andre også

Dronning Margrethe har fuldført den første del af sin sidste karettur som regent fra Amalienborg til Christiansborg til den årlige nytårskur. Den fornemme køretur blev gennemført i den vintersikrede guldkaret. Oprindeligt var det planlagt, at dronningen skulle vende tilbage til Amalienborg kl. 13.30, men planen er nu ændret.

Ifølge B.T. er dronningens sidste karettur fra Christiansborg til Amalienborg blevet udskudt til kl. 14.15. Kammerherre og Dronningens nære ven Fritz Schur udtaler til TV 2, at nytårskuren var meget anderledes end tidligere år, både på grund af dronning Margrethes valg om at abdicere og det dårlige vejr, der har påvirket begivenheden.

Fritz Schur påpeger, at vejret har vendt op og ned, og at mange af de sædvanlige deltagere ikke er mødt frem på grund af de ugunstige forhold. Selv beskriver han begivenheden som en unik oplevelse i kraft af dronningens afgørelse om at træde tilbage fra tronen.

Vejret har spøget og bragt overraskelser, men også en pludselig ankomst af Prins Joachim har bragt løftede øjenbryn. Kongehuset havde ellers kun annonceret deltagelse af dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til nytårskuren, men prins Joachim ankom i fuld uniform som almindelig gæst for Forsvaret på grund af sin rolle som forsvarsindustriattaché på den danske ambassade i Washington D.C. 

Prins Joachim har endnu ikke udtalt sig om sin mors beslutning.

Anbefalet til dig