Nytårstragedie: Brand raserer abehus - alle dyr dør

02/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Mange af havens gæster og andre har tændt lys som minde om de mange dyr, der døde kort inde i 2020. Foto: Zoo Krefeld / Facebook.com
Nytårsnat blev en zoologisk have ramt af en ufattelig tragedie, da en brand brød ud i abehuset.

Mest læste i dag

Det nye år fik en alt andet end lykkelig start i den zoologiske have i Krefeld. Kort efter midnat nytårsaften udbrød der nemlig brand i abehuset i haven, selvom brandvæsnet ankom til stedet få minutter efter, var der intet at gøre. Flammerne havde allerede fået så solidt et tag i abehuset, at ilden ikke kunne slukkes. 

Desværre endte branden med at koste alle husets beboere livet. Det drejer sig om 30 orangutanger, egernaber, chimpanser og en gruppe af ældre gorillaer. Derudover mistede en række fulge og ræve også livet i branden. Det eneste lys i mørket er, at havens bestand af yngre gorillaer overlevede, da de befandt sig i en have ved siden af abehuset under branden. 

Det fortæller Zoo Krefeld selv på sin Facebookside. Her udtrykker den zoologiske have også sin sort over de tragiske begivenheder. 

"Vores værste frygt er blevet en realitet. Der er ingen overlevende dyr i abehuset. Fortstå venligst, at vi stadig er i chok," skriver Zoo Krefeld. 

Hvordan der kunne gå ild i det store abehus vides endnu ikke, men det skal undersøges, om det kan være et stykke nytårskrudt eller en vildfaren raket, som har antændt branden i det 2000 kvadratmeter store abehus. 

Anbefalet til dig