Ødelægger du også ubevidst dit iPhone-batteri? – Apple afslører nyttigt trick

25/02/2020

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelfoto af en iPhone 11 pro, som gerne skulle have et supergodt batteri. Men det kan hurtigt blive ødelagt, hvis ikke du følger Apples råd. Foto: Shutterstock.
Apple plejer ikke at hjælpe deres kunder meget på vej, når det kommer til deres produkters levetid.

Mest læste i dag

 

Ofte hører man for eksempel om iPhones der ikke kan klare de nye opdateringer, og derfor må lade live til fordel for en spritny dyr iPhone.

Alligevel står Apple-entusiaster i kø, hver gang der lanceres en ny iPhone.

Afslører sig selv

Apple afslører nu selv, hvordan du ubevidst ødelægger og forkorter dit batteris levetid, og faktisk er det en ting, som de fleste ofte gør hver dag.

Du har lige fået ny dyr iPhone, men hvis dit batteri allerede bliver dårligt efter kort tid, så kan det være fordi at du bruger det forkert i forhold til hvordan Apple har opbygget det.

Man skulle tro at det hjalp

De fleste tror, at ”tricket” om at lukke alle apps ned, så de ikke står åbne i baggrunden forlænger batteriets levetid. Men nu viser det sig, at det faktisk er en dum idé, for Apple har afsløret at det netop har den modsatte effekt.

Hos Apple fortæller de, at hvis man lukker apps ned, som man normalt har åbne i baggrunden, så bruger det meget batteri, men samtidig, så fører det på sigt til at ens batteri bliver ødelagt, og levetiden bliver kortere.  

Kommer fra toppen

Apple afslører ikke normalt sådanne ting, men gadget-journalisten John Gruber har citatet direkte fra Apples vicedirektør, Craig Federighi.

John Gruber fortæller, at Craig Federighi blev spurgt om det var en god idé at lukke de apps ned man har i baggrunden for at spare på batteriet, men svaret var nej.

Luk kun en app, hvis den ”fryser”

Det kan lyde mærkeligt, at netop den ting man tænker kan være godt for ens batteri i stedet er ødelæggende.

John Gruber er måske kommet frem til årsagen til at man ikke må lukke apps ned.

Han slår fast, at Apple har skrevet, at man kun må lukke apps ned, hvis de ”fryser”.

Grunden til at du ikke må gøre det er, at de forskellige apps ikke som sådan er åbne, men blot i standby-mode, så de skal forblive åbne.

Så du skal altså stoppe med at lukke apps ned, som du har åbnet, hvis du vil have de bedst mulige vilkår for din iPhone og dens batteri.

 

 

Anbefalet til dig