Økonomisk kaos: Putins krig efterlader millioner af russere uden arbejde

11/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin kæmper desperat for at dække over omfanget af den økonomiske skade forårsaget af vestlige sanktioner.

Mest læste i dag

Det slog for alvor klik Putin, efter at verdens ledere gik sammen ved at indføre brutale sanktioner - hvor Rusland nu bevæbner sine energiforsyninger som hævn over Vestens sanktioner.

En ny rapport udgivet af Kyiv School of Economics antyder, at fire millioner mennesker er blevet arbejdsløse på grund af krigen i Ukraine. Det skriver The Sun.

"IMF forudser, at arbejdsløsheden i Den Russiske Føderation (RF) vil nå 9,3 procent i 2022, hvilket vil svare til omkring 3,8 millioner yderligere arbejdsløse personer. Ifølge estimater fra det russiske center for strategisk forskning vil der ved udgangen af ​​2022 være en betydelig stigning i arbejdsløsheden i 63 procent af regionerne i Rusland, i 16 regioner vil arbejdsløsheden stige i forhold til gennemsnitsniveauet for januar-marts 2022 med 2 eller flere gange, i 53 regioner - 1,5 gange eller mere."

"De fem største brancher, der er påvirket af antallet af forventede nedskæringer, omfatter - transport og logistik, bilindustrien, engros- og e-handel, træindustri og træprodukter," fremgår det af rapporten.

Tænketankens rapport antyder også, at Putin er udmærket klar over den farlige situation, hans land nu befinder sig i økonomisk, og tager skridt til at forhindre, at det bliver almindeligt kendt.

Forfatterne forklarer: "Den russiske banksektor bliver stadig mere ugennemsigtig. I april 22 fik russiske banker lov til ikke at offentliggøre halvårsregnskaber og årsregnskaber før den 22. september."

"CBR vil heller ikke offentliggøre rapporter om banker før den 1. oktober 2022, mens CBR også er stoppet med at offentliggøre SPFS-deltagerlisten. Derudover underskrev Putin den 1. maj en lov, der forbød banker at dele bankhemmelighed med 'uvenlige' lande," tilføjer de.

Ukraine ødelægger endnu en bro i Kherson og afskærer russiske soldater

Militære styrker har hævdet at have sprængt en bro i Kherson, som blev brugt af det russiske militær.

Det menes, at broen nu er ubrugelig, efter at ukrainske krigere også havde beskadiget en bro, der krydsede Dnipro-floden.

De russiske soldaters forsyningsledning vil igen gå i stå, nu hvor en anden bro er blevet ødelagt.

Anbefalet til dig