Ørsted deler stor nyhed: Har lavet stor Tesla-investering

Af: Lucas Andreas

|

12/06/2024

Investeringen bliver en del af den nye havvindmøllepark Hornsea 3.

Lige nu læser andre også

De danskere, der har variable strømpriser kender problematikken; strømpriserne kan gå op og ned som en rutsjebane.

Energisektoren står over for en betydelig udfordring med at sikre stabil strømforsyning fra vedvarende energikilder som vindmøller.

Og det er nu det, Ørsted vil forsøge at løse med en ny investering.

Det danske energiselskab har i en pressemeddelelse annonceret en investering i et avanceret batterilager fra Tesla, der vil kunne lagre op til 600 megawatttimer strøm.
Det innovative initiativ vil bidrage til at udjævne strømforsyningen og reducere udsving i elpriserne for forbrugerne.

Ifølge Elberegner.dk brugte Danmark i 2021 i gennemsnit 913,888 megawatttimer strøm om dagen, hvilket betyder, at Tesla-batteriet vil kunne lagre 2/3 af Danmarks daglige forbrug.

Placeringen af batterilageret bliver ved Hornsea 3 vindmølleparken, som ligger ud for Norfolk i det østlige England. Med denne investering bliver anlægget et af Europas største batterilagre. Hornsea 3, der endnu ikke er opført, vil have en kapacitet på mere end 2,8 gigawatt, når den står færdig. Projektet er en videreudvikling af Ørsteds succesfulde havvindparker, Hornsea 1 og 2.

Den grundlæggende idé med batterilageret er enkel men genial: Når vindmøllerne i Hornsea 3 producerer mere strøm, end der er behov for, lagres overskudsstrømmen i batteriet. Denne strøm kan så frigives på tidspunkter, hvor efterspørgslen overstiger produktionen, hvilket sikrer en mere stabil og pålidelig strømforsyning.

Ørsted forklarer i pressemeddelelsen, at dette vil "reducere udsvingene i elpriserne for forbrugerne, da det vil gøre mere energi tilgængelig, herunder også i spidsbelastningsperioder, hvor elpriserne normalt er højere."

Færdigt i 2026

Projektet forventes at være fuldt operationelt inden udgangen af 2026, og det markerer kun begyndelsen på Ørsteds planer om yderligere investeringer i energilagring i Storbritannien. Initiativet vil også spille en væsentlig rolle i at gøre de britiske energisystemer lettere at administrere ved at udjævne forskellene mellem udbud og efterspørgsel.

Ved at implementere sådanne avancerede løsninger tager Ørsted et vigtigt skridt mod at gøre vedvarende energi mere pålidelig og økonomisk fordelagtig. Hornsea 3 og det tilknyttede batterilager vil således ikke kun gavne de britiske forbrugere, men også bidrage til en mere bæredygtig fremtid for energisektoren som helhed.

Anbefalet til dig