Offentliggjorde anklageskriftet i Emilie Meng sagen: Nu er Paludan sigtet

17/01/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock
Den danske politiker- og samfundsdebattør Rasmus Paludan er blevet sigtet, efter han på hans medie Frihedens stemme offentliggjorde anklageskriftet i Emilie Meng sagen.

Mest læste i dag

Politiet har onsdag formiddag med en retskendelse tvangslukket netmediet Frihedens Stemme og sigtet chefredaktøren bag, politikeren og samfundsdebattøren Rasmus Paludan, for at have overtrådt en paragraf i straffeloven for at have offentliggjort anklageskriftet i sagen om drabet på Emilie Meng i detaljer.

Det bekræfter Paludan selv til Ekstra Bladet.

Paludan bekræfter politiets indgriben og fortæller, at netmediet havde anonymiseret anklageskriftet uden navne på de implicerede. Efter omkring et døgns tilgængelighed blev hjemmesiden suspenderet onsdag formiddag med henvisning til en retskendelse og politiets involvering.

Politiet sigter Paludan for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d stk. 2, som omhandler uberettiget videregivelse af meddelelser eller billeder om en andens private forhold under særligt skærpende omstændigheder. Denne overtrædelse kan straffes med op til tre års fængsel.

- Der er offentlighed i retsplejen, og jeg har ikke været bekendt med, at anklageskrifter ikke måtte offentliggøres bortset fra, hvis der er navneforbud. Der var i artiklen ikke navn på den tiltalte, og heller ikke navne på andre. Vi kunne godt have indsat Emilie Meng i anklageskriftet og en anden, men det gjorde vi ikke, siger Rasmus Paludan.

Politiet har endnu ikke bekræftet lukningen af Frihedens Stemme og sigtelsen af Paludan.

Netmediet vil først blive genåbnet, når artiklen er blevet fjernet. Paludan selv finder sigtelsen for at have offentliggjort anklageskriftet i anonymiseret form ubegrundet.

Anbefalet til dig