Officielt: Dronningen flytter bolig resten af året

09/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Nu er det bekræftet, at dronningen flytter bolig året ud. Foto: Shutterstock
Nu er det officielt, at dronningen ikke vender tilbage til hovedstaden i år.

Mest læste i dag

Rygerne har svirret i flere uger, men nu er der endelig kommet et endegyldigt svar på, hvor dronningen skal opholde sig resten af året. Det skete, da staben på Buckingham Palace udsendte en pressemeddelelse, der bekræfter at dronning Elizabeth kun drypvis vil være at finde på slottet i den engelske hovedstad resten af året. Det vil blive det længste fravær fra slottet, som dronningen har haft i sin foreløbige 68 år lange regeringsperiode. 

Siden starten af sommeren har dronning Elizabeth og prins Phillip boet på Balmoral, der ligger i Aberdeenshire i Skotland. Det lange ophold har længe fået britiske medier til at spekulere i, om dronningen overhovedet planlagde at vende tilbage til Buckiham Palace i år. Det har de nu fået svar på. 

Det britiske hof har taget bladet fra munden og sat ord på, hvor dronningen og prinsen - der er henholdsvis 94 og 99 år gamle - planlægger at opholde sig resten af året. 

Flytter ud af hovedstaden

Hoffet fortæller nu, at når dronning Elizabeth og prins Phillip drager fra skotske Balmoral, så vil de i første omgang sætte kursen mod kommunen med det farverige navn King's Lynn & West Norfolk. Her ligger landsbyen Sandringham, hvor dronningens slot Sandringham House ligger. Slottet har været en af kongefamiliens favoritter i mange år. 

Når de føler sig klar til at drage videre fra Sandringham, så fortæller Buckingham Palace, at dronningen vil flytte ind på Windsor Castle i Berkshire. Her vil det kongelige par bo resten af året. Deres sædvanlige bolig - Buckingham Palace - vil fungere som ceremonibolig, som dronningen vil pendle til og fra, når behovet opstår. 

Ifølge hoffet forventes dronningen og prins Phillip at drage af sted i den uge, der begynder mandag 14. september. 

 

Anbefalet til dig