Oh Land melder ud: Det gør mig ked af det

09/03/2021

Sarah Steenfeldt

Du kan se X Factor på TV 2 fredag kl.20.00. Foto: Lasse Lagoni/TV 2
I øjeblikket er Oh Land, hvis borgerlige navn er Nanna Øland Fabricius, er i øjeblikket en del af dommer-trioen i X Factor.

Mest læste i dag

I fredags måtte Oh Land træffe en svær beslutning, det var nemlig hende der skulle vælge om det var Hiba eller Neva og Ida, som skulle sendes ud af dette års X Factor. Hendes valg faldt på Hibe - og det har i den grad bragt sindene i kog hos mange fans.

Faktisk har mange fans været så rasende, at der har strømmet hade beskeder ind til Oh Land på de sociale medier. 

Nu sender hun derfor et budskab ud via sin egen profil på Instagram, hvor hun ærligt fortæller hvor svært det er, at modtage så voldsomme beskeder.

"Det har været en hård weekend for mig, men I skal vide at jeg virkelig har været taknemmelig for jeres opbakning og søde ord, også fra jer som ikke nødvendigvis er enige med mig i ting, eller har fidus til min musik. Tusind tak for det. Alle har ret til deres meninger, og man må sagtens være uenig," skriver hun på det sociale medier og fortsætter:

"Når jeg som artist og som person stiller mig frem på en scene eller på fjernsyn er jeg vant til at blive kommenteret og høre manges meninger om det jeg gør. Det er forventeligt. Man bliver hurtigt opdraget til at fokusere på det positive og ryste det negative af sig. Men jeg synes jeg kan mærke en forandring i den generelle stemning for hvordan man taler til hinanden på nettet,"

Bliver bekymret

Hun beskriver også, at hun ikke har kunne undgå at blive ramt af de vrede kommentarer og ikke mindst den hårde tone. Derudover har det skabt bekrymring for, hvordan unge mennesker får det, hvis de rammes af samme hårde tone.

"Selvom jeg er en 35-årig relativt stærk kvinde som har været igennem lidt af hvert, bliver jeg ked af den nedladende tone jeg har mødt ret massivt. Jeg tør ikke tænke på hvordan unge mennesker, som ikke har nogle redskaber til at håndtere internetmobning, må føle når det rammer dem. Det gør mig ked af det. I trafikken kan folk også blive vrede og reagere på deres følelser. Men forskellen er, at der er der trods alt færdselsregler," skriver hun og slutter af: 

"Jeg håber at der sker en ændring for hvordan der bliver talt på nettet, så de mennesker vi er i virkeligheden, bliver reflekteret i den måde vi er online. At det ikke bare er ok at være den værste version af sig selv men at vi hver tager vores ansvar. Nu vil jeg komme op på hesten igen og fokusere på det jeg elsker at lave og de mennesker jeg elsker at være sammen med. Knus til jer,"

Du kan se hele Oh Lands opslag her.

Hvordan det går Oh Lands, Martins og Blachmanns deltagere, kan du se i X Factor på fredag kl. 20.00 på TV 2.