Oliepriserne går amok: Så meget vil benzin koste om lidt

02/3/22 10:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix
Priserne på olien er eksploderet grundet krigen i Ukraine, og det kommer til at få betydning, når du skal tanke din bil i Danmark.

Den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine har stor betydning for det meste af verden. 

Det har blandt andet allerede haft den betydning, at prisen på olien er eksploderet til et niveau, den aldrig har været i før. Således koster en tønde olie lige nu $112, hvilket svarer til godt og vel 750 danske kroner.

Cheføkonom hos Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen, fortæller, at den stigende oliepris vil have stor betydning for danske benzinpriser, og derfor kan vi godt regne med en prisstigning hos tankstationerne om ganske kort tid.

“I faste priser er det selvfølgelig ikke en rekord, men det er stadig ret vildt, og det betyder benzinpriser over 15 kroner den kommende tid,” lyder det fra cheføkonomen ifølge B.T.

Så dyrt kan det blive 

Prisen på benzin var for nyligt oppe at snuse til 15 kroner, men den faldt hurtigt ned igen, og ligger nu stabilt omkring de 14 kroner.

Det ventes dog inden længe, at prisen vil gå forbi de 15 kroner, og det er derfor ikke usandsynligt, at en liter benzin kan komme op i 16 kroner.

Allerede tilbage i december blev der spået en stigning af benzinpriserne. Dette var dog ikke med tanke på krigen i Rusland.

I december 2021 udtalte cheføkonom hos Sydbank, Søren V. Kristensen, at prisen på olie snildt kunne ende med det dobbelte i 2022 eller 2023.

Dermed mente han, at benzinprisen ville ligge på mellem 17-18 kroner. Dette er dog igen uden krigen i Rusland, og det vides dermed ikke, om prisen senere på året eller i 2023 kan ende med at koste mere end 17-18 kroner for en liter benzin.