Om 3 måneder sker det: Denne kommune bliver ramt af prisstigninger

Af: Mie M.B

|

18/12/2023

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Udover prisstigninger kommer der også yderligere krav til de mange husstande

Lige nu læser andre også

Vi skal være bedre til at affaldssortere, men de gode intentioner kommer til at koste os. Det bliver borgerne i Odder Kommune til at mærke, da de planlægger at indføre en ny affaldsordning fra den 1. marts 2023, der vil resultere i mere omfattende affaldssortering og øget genbrug. Denne ændring, der nylig blev godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, bringer dog også en prisstigning med sig ifølge det netop behandlede takstblad for 2024. Det skriver Horsens Folkeblad.

For et standard enfamiliehus stiger affaldsgebyret til 3187 kroner inklusive moms, hvilket repræsenterer en stigning fra 2874 kroner i 2023. Denne prisstigning markerer en tendens, da gebyret allerede steg med 600 kroner året før. Efter næsten 10 års stabilitet har affaldsgebyret nu oplevet en samlet stigning på 900 kroner.

Affaldsgebyret for 2024 dækker indsamling og håndtering af affald i tre beholdere, behandling af farligt affald og et gebyr for adgang til kommunens genbrugspladser. Renosyd, det selskab, der håndterer affald i Skanderborg og Odder Kommuner, arbejder intensivt på at implementere den nye ordning og forbereder sig på den uundgåelige udfordring, det medfører.

Michael Nørgaard, vicedirektør i Renosyd, erkender, at der vil opstå fejl, men forsikrer borgerne om, at selskabet er forberedt og vil håndtere henvendelser fra borgere med ekstra personale. Desuden vil borgerne have mulighed for at bytte den røde kasse til farligt affald på genbrugspladsen fra den første dag, hvilket skal afhjælpe eventuelle frustrationer, som andre kommuner har oplevet ved overgangen til en lignende affaldsordning.

Anbefalet til dig